Kilis’de Berat Kandilinde Eller Semaya Açıldı

Kilis'de Berat Kandilinde Eller Semaya Açıldı

berat kandilinde eller semaya açıldı

28 Mart 2021 - 17:45

Kilis Merkez Hacı Cümbüş Camiinde Kilis Müftülüğü tarafından Berat Kandili programı icra edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da Efendimiz (sas)'e salavat-ı şerifler getirildi, ilâhi ve kasideler okundu.

Kilis Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN geceye özel vaaz ve nasihatlerde bulundu, okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptırdı.

İl Müftüsü ŞAHİN geceye özel sohbetinde:

"Cenab-ı Allah geceleri günlerden, günlerden geceleri üstün kılmamıştır ancak, bazı gecelerde veya gündüzlerde oluşan olaylar, O geceyi veya gündüzü diğerlerinden faziletli kılmıştır. Bu geceyi özel kılan altı durum vardır. Birincisi, hayat reçetemiz olan Kur'an-ı Kerim'in Berat gecesinde Levhi Mahfuzdan yeryüzü semasına inzal olmasıdır. İkincisi, kulun ne yapacağını bilen Cenab-ı Allah cc bu gece kullarının ne yapacaklarını meleklerine vermeye başlamasıdır. Üçüncüsü, bizim ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksadan kıblemizin Kabe-i Muazzamaya, Mescidi harama döndüğü zaman dilimi olmasıdır.

Dördüncüsü, bu gece af kapısı açık olup çokça kişi af edilecektir. Peygamberimiz s.a.s bu gece beni kelb kabilesinin koyunlarının kılları adedince kişi af edilir buyurmaktadır. Bizlerde af kapısından yararlanalım inşaAllah. Beşincisi amellerin Cenab-ı Allah'a arz edilmesidir. Altıncısı da bu gece yapılan dualar geri çevrilmez, hep birlikte dua edelim ve yapılan dualara gönülden amin diyelim.

Peki değerli kardeşlerim bu geceyi nasıl değerlendireceğiz?

Kur'an-ı Kerim okuyarak tefekkür, tevbe, dua ederek, gecesini ibadet gündüzünüde oruçlu olarak geçirelim inşaAllah.

 

Koronavirüs salgın hastalığından kurtulmak için dua eden İl Müftüsü ŞAHİN,

“Allah Resulü buyuruyor ki; ‘Berat Gecesi güneş battıktan sonra, Allah (c.c.) semaya tecelli eder ve derki; ‘Yok mu benden af isteyen onu bağışlayayım, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu benden derdi olup derman isteyen derman olayım, yok mu benden şifa isteyen ona şifa vereyim.’ Rabbim güneş doğana kadar biz kullarına böyle seslenir. Özellikle bu zor günlerimizde, insanlığın karşı karşıya kaldığı bu zor imtihanda, bu salgın hastalığın karşısında bizlere düşen, imanlı gönüller olarak bu meseleyi, bu sıkıntıyı kalbimizin tüm derinliklerinden arz etmemizdir. Aciz durumda olan biz kullar yapacağımız dua, gönülden yakarış ile beraber Yüce Rabbimizin Şafi ismini tecelli ettirmeye çalışmalıyız. Rabbim bu geceyi hepimize güzel ifa ve ihya etmeyi nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.

Berat Kandili özel programı kılınan Yatsı namazının ardından sona ererken hayırsever vatandaşlarımız namaz çıkışı cami cemaatine ikramlarda bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...