Kilis’de Diyanet Haber 81 Il Temsilcisi çevrimiçi Toplantıda...

Kilis'de Diyanet Haber 81 Il Temsilcisi çevrimiçi Toplantıda Buluştu

diyanet haber 81 il temsilcisi çevrimiçi toplantıda buluştu

27 Şubat 2021 - 17:45

Diyanet Haber Koordinatörlüğü Diyanet Haber sitesinde kaliteli ve güvenilir haber sağlamak, dolayısıyla İl Müftülüklerinin sosyal medya hesaplarında da kaliteyi ve güvenilirliği arttırmak, haber akışını hızlandırmak ve il temsilcilerini bilinçlendirmek amacıyla çevrimiçi tanışma-kaynaşma toplantısı düzenledi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen toplantıya  Diyanet Haber Koordinatörü Adil ELZEREY, Diyanet Haber Editörü Ramazan ARSLANTAŞ, Başkanlık muhabirleri Ömer CEYLAN ve Ammar ESENKAL, Diyanet Haber Teknik Sorumlusu Berkay KANDERUN İLE 81 İlde ''Diyanet Haber Temsilcisi'' olarak görev yapan personel katıldı.

Toplantıda haber yazma tekniklerine dair bir sunum yapan Diyanet Haber Editörü Ramazan ARSLANTAŞ;

''Haberinizi herkesin anlayabileceği kadar basit yazın. Kısa cümleler kullanın. Örneğin; bir hac kurası haberi yaptığınızda bu haberi okuyan belki ilkokul mezunu bir çocuk belkide 70-80 yaşında olan dedeler, nineler okuyacak. Bu yüzden haberiniz sade ve kısa cümlelerle herkesin okuduğunda anlayacağı şekilde olmalıdır.''

Editör ARSLANTAŞ  teknik detaylara değinerek şu şekilde devam etti:

Haberinizi yaparken 5N1K kuralına bağlı kalın. 'Ne?', 'Nerede?', 'Ne Zaman?', 'Nasıl?', 'Kim?' sorularının çoğuna cevap vermeye çalışın. (Burası önemli: Bir haberde bu soruların ne kadar çoğu cevaplanırsa, haber o derece anlaşılır olur ve başarılı kabul edilir.) dedi.

Toplantı Diyanet Haber Koordinatörü Adil ELZEREY, Diyanet Haber Editörü Ramazan ARSLANTAŞ, Diyanet Haber teknik ekibinin ve 81 il temsilcisinin karşılıklı teşekkür, iyi dilek ve temennileriyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da