Kilis’de Diyanet Işleri Başkanlığı Genel Müdürleri Ve Daire...

Kilis'de Diyanet Işleri Başkanlığı Genel Müdürleri Ve Daire Başkanları Suriyenin Azez Kentindeki Toplu Açılış Merasimine Katıldı

diyanet işleri başkanlığı genel müdürleri ve daire başkanları suriyenin azez kentindeki toplu açılış merasimine katıldı

22 Eylül 2021 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kilis İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, bölge koordinatörleri ve TDV çalışanları ile birlikte Suriye’nin Azez kentindeki toplu açılış merasimine katıldılar.

Suriye Azez de (Fırat Kalkanı Bölgesi) yapımı tamamlanan eserlerin isimleri şöyle;

Azez Müftülüğü (Eğitim Merkezi, Lojmanları ve Misafirhanelerden oluşan 5 katlı kompleks), GAUN Azez İslami İlimler Fakültesi, Cerablus Müftülüğü, Azez Kıraat Merkezi, Yunus Savaş 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezi ve Sebil Camii.

Günün en anlamlı programı ise bir süre önce aramızdan ayrılan Türkiye Diyanet Vakfı çalışanı Yunus Savaş adına 4-6 yaş Kur’an Kursunun açılışı idi. TDV çalışanı Yunus Savaşın Anne Babası, Eşi ve Abisi Daire Başkanları ve Genel Müdürlerimizle beraber kurdeleyi kesti.

Açılış programlarının ardından bir dizi ziyaretlerine devam eden Genel Müdürlerimiz ve Daire başkanlarımız hafızlık eğitimini tamamlayan 219 öğrencinin Ali Bin Ebu Talip camiinde gerçekleşen icazet törenine de katılarak öğrencilere belge takdiminde bulundular.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.