Kilis’de Ekrem çetin Cami "mahalle Iftarı"

Kilis'de Ekrem çetin Cami "mahalle Iftarı"

ekrem çetin cami "mahalle iftarı"

29 Mayıs 2019 - 17:47

Kilis İl Müftülüğümüz, Katar Derneği Sponsorluğu ile Ekrem Çetin Cami cemaatı ve Mahalle Sakinleri ile 28.05.2019 Salı günü İftar programında buluştu.

İftar Programına Kilis İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN, müftülük personelimiz,  Ekrem Çetin Cami cemaatı ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yaklaşık 800 kişilik iftar programı düzenlendi.

Program Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Kilis İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN'in hitabıyla devam etti. Müftü ŞAHİN "Ramazan ayı dolayısıyla şehrin farklı mahallelerinde iftar programı düzenlediklerini belirterek, “Ramazan Kur’an, rahmet ve merhamet ayıdır. Yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Ramazan ayının en güzel yönlerinden biri, sevgiyle ve muhabbetle halkımızla bir araya gelmek, birbirimizle kucaklaşmak ve birbirimizle dayanışma içinde olmaktır. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bundan başka herhangi bir gaye ve amacımız yoktur. Farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp, hep birlikte yekvücut olup Rabbimizin bizden istediği şekilde kardeş olmalıyız. Rabbim kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi ziyadeleştirsin” dedi.

Bu iftar programlarının Müslümanlar arasında kardeşliğin tesisine vesile olmasını temenni ettiklerini ifade eden ŞAHİN, “Ramazan ayındayız, Rabbim Ramazanı, Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine kurtuluşumuza vesile kılsın” dedi.

Daha sonra İlahi ve kasidelerle iftara geçildi.

Program dua ile sona erdi

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı