Kırsehir’de Hacı Adayları Dua Ve Gözyaşları Ile Uğurlandı.

Kırsehir'de Hacı Adayları Dua Ve Gözyaşları Ile Uğurlandı.

hacı adayları dua ve gözyaşları ile uğurlandı.

08 Haziran 2022 - 17:40


İlimizden hacca gidecek hacı adayları için İl Müftülüğümüz tarafından uğurlama merasimi düzenlendi.
Kırşehir’den hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi törenle uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi 08.06.2022 Çarşamba günü saat 08.00’de Ahi Evran Camii önünde  düzenlenen program sonrası kutsal topraklara uğurlandı.
Ahi Evran Camii önüne sabah erken saatlerde gelmeye başlayan hacı adayları için İlimiz Müftülüğü tarafından düzenlenen program ile Ankara Esenboğa Havaalanı'na  uğurlandı. Düzenlenen programa İl Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran, Şube Müdürü Gazi Bektaş, Uzman Vaiz Halil Yılmaz, Ahi Evran Camii görevlileri ile ilimizin değişik camilerinde görev yapan görevliler katıldı. Hacı adayları ile onların yakınları düzenlenen program da göz yaşlarına hakim olamadılar.
Sevinç ve gözyaşının bir arada yaşandığı törende hacı adaylarına bir konuşma yapan akabinde dua eden  İl Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran uğurlama töreninde hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Başaran, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Yarabbi, kardeşlerimizi mübarek yolculuğa uğurlamak üzere buradayız. Rahmanın davetine icabet edip, kutsal topraklara gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları; hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Bu yolculukta Allah'ın selamı, mağfireti üzerinize olsun.  Çıktığınız meşakkatli ve mükafatı fazla olan bu yolculuk Yüce Rabbimizin bir emridir. Attığımız her adımı ibadet maksadıyla atmamız gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin felahı için dua etmeyi lütfen unutmayın" dedi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İl Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran’ın uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında  hacı adaylarının ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
İlimizden bu yıl toplam 93 kişi hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek. 8 Haziran’da giden hacı adayları 17 Temmuz’da ilimize  dönecekler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...