Kırşehir Il Müftülüğü’nden 8 Mart Dünya Kadınlar...

Kırşehir Il Müftülüğü'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel Program

kırşehir il müftülüğü'nden 8 mart dünya kadınlar günü'ne özel program

17 Mart 2022 - 19:15


Kırşehir İl Müftülüğü’nce  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Değişen Dünya da Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi.
16.03.2022 Çarşamba günü saat:14.30’da İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ahi Evran Üniversitesi İslâmî ilimler fakültesi öğretim Üyesi Dr. Suzan Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı programa İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, Adrb koordinatörleri, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda bayan katıldı.

8 Mart Dünya kadınlar gününün tarihçesini açıklayarak yabancı dillerde kadın kelimesinin okunuşu ve ne anlama geldiğini söyleyen Dr. Suzan Yıldırım konuşmasını tarih içerisinde kadına verilen değer, olgu ve rol arasındaki farkı açıklayarak sürdürmüş,  tarihsel süreçte kadın olgusu ve insanların kadınlara biçtiği rolleri örneklerle anlattı.  

Yıldırım konuşmasında; Eski toplumlarda kadın algısını açıkladıktan sonra Yüce Rabbimizin;  "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" ayeti kerimesiyle ayrım yapılmadan kadın ve erkeğin yeryüzünü inşa eden iki kul olduğuna işaret etti. Kadınların Türk İslâm medeniyeti içinde  sosyal hayatta hep var olduklarını, vakıf ve hayır işlerinde yer aldıklarını örneklerle anlattı.
 
Modernizmin etkisiyle kadınların fıtratından uzaklaştığını belirten Yıldırım  aslında “kadının bir eliyle beşiği diğer eliyle dünyayı sallayacak” bir yaratılışa sahip olduğunu vurguladı.

Program sonunda İl  Müftü Yardımcısı Zeynep Önen,  konuşmasından dolayı Ahi Evran Üniversitesi İslâmî ilimler fakültesi öğretim Üyesi Dr.Suzan Yıldırım’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...