Konya’da Kampüs Içerisinde örnek Bir Gençlik Merkezi

Konya'da Kampüs Içerisinde örnek Bir Gençlik Merkezi

kampüs içerisinde örnek bir gençlik merkezi

04 Kasım 2021 - 17:55

KAMPÜS İÇERİSİNDE ÖRNEK BİR GENÇLİK MERKEZİ

Konya Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Konya Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi gençlerin kampüsteki yuvası oluyor. 

2018 yılında açılan içerisinde ders çalışma mekanı, dinlenme alanı, konferans salonu, atölye ve on farklı sınıfın bulunduğu gençlik merkezini günlük yaklaşık bin öğrenci ziyaret ediyor.

Gençlik merkezinde Kur’an-ı Kerim, Tashih-i Huruf, Siyer, Tefsir, Hadis, Fıkıh, İlmihal, Çağdaş İnanç Problemleri ve Arapça gibi derslerin yanında Ney, Ebru, İyilik Atölyesi, Hikem-i Ataiyye Okumaları, Osmanlı Türkçesi, Hüsn-i Hat, Kitap Tahlilleri, Film Okumaları gibi birçok güzel sanat etkinlikleri ve aktivitelerin yapıldığı gençlik merkezi öğrencilere kucak açıyor. 

Gençlik Merkezini ziyaret eden öğrencilerden Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde okuyan Sena Acar gençlik merkeziyle ilgili şunları söyledi; “Kampüs içerisinde, kolay ulaşımın olduğu, derslerin yoğunluğundan arınabileceğimiz, çeşitli aktivitelere katılabildiğimiz aynı zamanda camiye yakın olmasından dolayı camide ibadetlerimizi rahat bir şekilde yapabildiğimiz güzel bir mekan.”

İktisat bölümünde okuyan öğrencilerden Osman Düzen şunları söyledi; “ İmkan olanaklarının fazla olması, ücretsiz internet hizmeti, çay ve simit ikramı, sakin ve verimli çalışma ortamı olduğundan dolayı memnun olduğum bir yer.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenci olan Cuma İnat ise gençlik merkeziyle ilgili; “Gelişim imkanlarının fazla olduğu motive edici bir mekan, güzel bir yer. “ ifadesini kullandı.

Konya Müftülüğü Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörleri Abdülkerim Temizcan, Fatıma Zehra Doğan, Manevi Danışmanlar Muhammet Küçükuyanık ile Ayşe Kahraman; Öğrencilere hitap edebilecek bütün donanımlara sahip, huzurlu ders çalışma imkanı sunan gençlik merkezinin öğrenci ve ziyaretçilere her daim açık olduğunu ifade ettiler.

Konya Diyanet Gençlik Merkezi bütün imkanları ile öğrencilere ve ziyaretçilere hizmet etmeye devam etmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...