Kütahya’da Devlet Ana Kur’an Tilaveti Ve Dua Ile Anıldı

Kütahya'da Devlet Ana Kur'an Tilaveti Ve Dua Ile Anıldı

devlet ana kur'an tilaveti ve dua ile anıldı

06 Eylül 2022 - 18:00

Hayme Anamızın 741 sene-i devriyesinde,  Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Domaniç Kaymakamlığı iş birliği ile yapılan şenlik yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 741’incisi düzenlenen anma etkinliklerinde dualarla anıldı.

Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Erbaş, Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Domaniç Kaymakamı Muhammet Furkan Okumuş ile Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün Hayme Ana Türbesini ziyaretleriyle başladı.

Programda  Kütahya il Müftülüğü de yer aldı. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş öğle namazı öncesi Çarşamba köyü Camii'nde sohbet etti. Namazdan sonra Hayme Ana Türbesinde yapılan merasime katıldı ve dua etti.

Şenlik alanında yapılan kutlama programı İstiklal Marşının ardından Kütahya Saray Camii   Abdulkadir Candan'ın Kur'an tilaveti ardından il Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın duası ile devam etti.

Şenlik programında katılan müftülük ekibinden  İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim, Domaniç İlçe Müftüsü Şaban Durmuş, İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Üstün, Domaniç İlçe Vaizi Murat Kumtepe, Kütahya Saray Camii Müezzin Kayyımı  Abdulkadir Candan yer aldı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı dua:

Ya Rabbel Alemin;

Vefatının senei devriyesinde kendisini ve evlatlarını hayırla yadetmek, dualarımızla ve ve niyazlarımızla  ruhlarını  şadetmek üzere Hayme Anamızı Hayırla Anma ve Göç Şenlikleri vesilesi ile bu mekanda toplandık.

Huzuruna  bizleri kabul eyle Ya Rabbi.

Aşiretten beyliğe. beylikten devlete, devletten  büyük cihan devletine giden yolda 600 yıl, hak ve adaletin  tecellisi, mazlumların koruyucusu olarak  hüküm süren  büyük ecdadımızın ve Devlet anamızın ruhunu şadeyle Ya Rabbi.

Ya Rabbi, başta şehit anneleri ve  eşleri olmak üzere, analara ve kadınlara saygımızı şükranlarımızı sunarken  onların; ezan dinmesin bayrak inmesin, vatan bölünmesin kararlılığıyla canlarını  ve kanlarını,  mukaddesatına adayan şehit evlatlarını da rahmet ve minnetle anıyoruz. Haberdar eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbi, Zaferlerle dolu tarihimizi, senin yardımınla, Cennetin ayakları altında olduğu anaların yetiştirdiği alpren ruhlu evlatların gayretine borçluyuz.

O annelerin edep, sadakat, izzet, iffet,  haysiyet, hassasiyet dolu, mübarek yüzlü, hikmet dilli sözleri ve itinaları ile emzirdiği ve  yetiştirdiği evlatların hizmetlerini şimdi de daim ve  ziyade eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbi, başta  Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi olmak üzere ecdadımızın ruhlarını şadeyle.
Onların bize bırakmış olduğu mirasa sahip çıkabilmeyi, bize bırakılan bu güzel mirası bizden sonraki gelecek nesillere de en güzel şekilde intikal ettirebilmeyi nasip eyle Ya Rabbi.

Devletimizi ilelelbet payidar eyle, milletmizi aziz eyle, Kahraman ordumuzu her zaman her eyerde muzaffer eyle Ya Rabbi.

Bu vesile ile günahlarımızın affını diliyoruz Ya Rab bizleri affeyle, korona illetinden tüm insanlığı ve ülkemizi halas eyle Ya Rabbi.

Kuruluşun anası Hayme anamızın ruhu için, Kurtuluşun anası Zübeyde Anamızın ruhu için, tüm şehid ve gazilerimizin ruhları için, Allah rızası için El Fatiha."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...