Kütahya’da Il Müftümüz Nafi Güral Fen Lisesinde Konferans...

Kütahya'da Il Müftümüz Nafi Güral Fen Lisesinde Konferans Verdi

il müftümüz nafi güral fen lisesinde konferans verdi

12 Kasım 2021 - 18:00

Kütahya İl Milli Eğitim ve İl Müftülüğü arasındaki protokol çerçevesinde lise ve orta okul öğrencilerine yönelik konferans, seminer ve ziyaret programları devam ediyor.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Nafi Güral Fen Lisesinde lise öğrencilerine verdiği konferansta "Allah'a inanıyorum ve Allah'ı seviyorum Çünkü" konulu bir sunum yaptı.

Müftü Demirtaş sunumunda Allah inancının, dinin ve manevi değerler konusunun insanlık tarihi boyunca hep insanın gündeminde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İnsanlık tarihi boyunca Din, Felsefe ve Ahlak alanı daima insanı meşgul etmiştir. Din, umut, bağlılık, sığınma ve dua ihtiyacımızı karşılarken felsefe akıl, tefekkür ve düşünce alanımızı dolduruyor. Değerler ve davranış alanımızı ise Ahlak alanımızı oluşturuyor." dedi.

Müftü Demirtaş, Allah inancını merkeze koymadan insanın varlık aleminde olup biteni izah edemeyeceğini söyledi.

Müftü Demirtaş, " Uzun yıllar ateizmi savunan ünlü biyolog ve yazar Richard Dawkins tanrının varlığını 3 argümanla savundu.

1- Kainat sonradan yaratılmıştır. 13,8 milyar yıl önce büyük patlama ile varlık yokluktan oluşmuştur. Yokluktan varlığa çıkış bir yaratıcı kudreti gerektiriyor.

2- Evrende ve yeryüzünde ekolojik denge, tasarım ve yasalar görüyoruz. Bu kadar yasa ve tasarımın olduğu bir alem tanrısız olamaz.

3- Canlılık ve şuur tanrısız izah edilemez. Atomlardan canlılığa geçiş, ruh ve bilinç tanrısız izah edilemez" dedi.

Müftü Demirtaş konuşmasında, insanın diğer varlıklardan ayrı bir konumda olduğunu belirterek, insanın yaratıcısına karşı şükran borcu olduğunu ifade ederek, dinin bu şükran borcunu ödeme sistemi olduğunu belirtti.

45 dakika süren sunum sonunda öğrencilerden gelen sorulara cevap verildi.

İl Müftülüğünce bir ay içinde 41 okulda, 19 kişilik ekiple yapılan programlarda 2600 öğrenciye ulaşıldı. Yeni programların devam edeceği bildirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...