Kütahya’da "çağdaş Dünyada Tebliğ Ve Irşadı Nasıl...

Kütahya'da "çağdaş Dünyada Tebliğ Ve Irşadı Nasıl Yapalım" Konulu Konferans Düzenlendi

"çağdaş dünyada tebliğ ve irşadı nasıl yapalım" konulu konferans düzenlendi

06 Ekim 2022 - 18:00

Kütahya Müftülüğünce 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Çağdaş Dünyada Tebliğ ve İrşadı Nasıl Yapalım" konulu konferans düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kütahya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını İl Müftüsü Demirtaş yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftasının teması "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini belirten Demirtaş, "Kur’an-ı Kerim 'Sizden hayra çağıran, iyiliği açıklayan, kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun' buyurarak İslam davetinin, yaratana saygı, yaratılana sevgi, insanlığı iyiliğe, barışa  ve kardeşliğe çağrı daveti olduğunu adeta haykırıyor. Peygamberimizin davet ve irşat metodu hafta boyunca Müftülüğümüzce çeşitli etkinliklerle işlenmeye devam edecektir. Bu programın ve haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Konferans Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik’in sunumuyla devam etti.

Prof. Dr. Çelik, "Şirkin hüküm sürdüğü bir ortamda yetim olarak dünyaya gelen Hz. Peygamber hayatın verdiği tüm zorluklarla karşılaşmıştır. Nihayetinde kırk yaşına geldiğinde risalet ile görevlendirilir ve on üç yılını Mekke'de on  yılını ise Medine'de geçirir. Medine'de Efendimizin yaptığı ilk iş İslam Medeniyetini kurmak olmuştur. Bir medeniyet için düşünce planına, eylem planında değişim ve kurumlaşma gerekir. Efendimiz Medine'de bunu yapmıştır. Medeni surelere baktığımızda da bu vardır. Efendimizin Medine’de kardeşlik anlaşması yapması Mescid-i Nebi’yi yaptırması ve yanına eğitim yuvası olan Suffe’yi kurmasında da bu vardır. Nihayetinde Efendimiz İslam Medeniyetini kurmuş, risaletini tamamlamış, ve tebliğ vazifesini bizlere devretmiştir." diye konuştu.

Çağımızda irşat faaliyetinin nasıl olması gerektiğine değinen Çelik, "Çağın tüm araç gereçlerinden elbette faydalanmanız lazım ama bu araçları kendimize uyarlayarak kullanmamız lazım. Muhatap kitleyi tanıyıp beklentilerini bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım. Konuyu ihtiyaca göre seçip kullandığımız dilin de muhataba göre olmasına özen göstermemiz lazım. En önemlisi de tüm bunları yaparken  ihlaslı yani samimi olmamız ve planlı hareket etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Konferans, 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışmalarında dereceye giren din görevlilerine plaket takdimi ile sona erdi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret