Kutahyada 4-6 yaş kuran kurslarımızın yıl sonu programı

4-6 Yaş Kuran Kurslarımızın Yıl Sonu Programı

13 Mayıs 2018 - 14:03

4-6 Yaş Kuran Kurslarımızın Yıl Sonu Programı

Kütahya İl Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kuran Kurslarının 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu gösterisi, Dumlupınar Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Ahmet Mevlüt Güzel Kur'an Kursu, Emir Sultan Kur'an Kursu, Fuatpaşa Kur'an Kursu, Göveçci Kur'an Kursu, Hacı Nuriye Koçak Kur'an Kursu, Haymeana Hatıp Kur'an Kursu, Hicret Kur'an Kursu, Medine Kur'an Kursu, Mekke Kur'an Kursu, Mollabey Kur'an Kursu, Nuruosmaniye Kur'an Kursu, ve Tahsin Uygun Kur'an Kursu olmak üzere toplam 12 Kur'an kursumuzdaki 14 ana sınıfında eğitim gören 4-6 yaş arası 207 çocuğumuzun ortaklaşa hazırladıkları sene sonu etkinlikleri büyük beğeni topladı.

Etkinlikte konuşan Kütahya İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar; “Bizler bu Kuran kurslarımızı çok önemsiyoruz. Bu yavrularımız her geçen gün sayıları artan bu Kuran kurslarımızda pek çok şeyi öğrendiler. Öncelikle Kuran-ı Kerimi, harfleri, dini bilgileri öğrendiler. Yavrularımız bunların yanı sıra başka güzellikler de öğrendiler. Ahlaki erdemleri, anne babaya, bütün kainata karşı sevgi ve merhameti öğrendiler. Yavrularımız burada elif bayı öğrendikleri gibi Allaha ibadet etmenin güzelliklerini öğrendiler. Amacımız, Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyen herkese ulaşmak. Her bir kardeşimize İslamın güzelliklerini ulaştıralım istiyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ilimizde her geçen gün Kuran kurslarımızın sayısı artmakta. İlimizde sadece 4-6 yaş grubumuza hizmet veren 14 Kuran kursumuz bulunmakta. Bu anlamda bize destek veren yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Anasınıfı çocuklarının yapmış oldukları gösteriler karşısında duygulandığını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Geçmişte, bırakın bu tür salonları küçücük sınıflarda bile bu etkinlikleri yapmak mümkün değildi. İnsanları kendi dininden, değerlerinden, medeniyetinden uzaklaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama hamdolsun ki bu millet bu değerlerinden ve geçmişine sahip çıkmaktan asla vazgeçmedi. Gelinen noktada bu salonları bu şekilde doldurmak çok önemli. Evlatlarını yaşları küçük demeden kurslara göndererek onların hem kendi dinini peygamberini öğrenmesi hem de geleceğe hazırlama noktasında emin gördüğü hocalarına teslim etmesi konusunda annelerimizi babalarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bunun yanında bu imkânları sağlayan ve açtığı kurslarla, eğitim salonlarıyla, kurslara tahsis edilen hocalarımızla başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana, Başbakanımıza ve tüm bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımıza, göreve geldiği günden itibaren şehrimiz için emek sarf eden Kütahya İl Müftümüz Hüseyin Hazırlara teşekkürlerimi sunuyorum. Biz geleceğimizi temin altına alma konusunda eğer çocuklarımıza gerekli eğitimi gösteriyorsak, gerekli milli manevi değerleri ve İslama hizmet eden evlatlar olarak yetiştirebiliyorsak ne mutlu bize. Allahın izni ile geleceğimizi güvence altına almışız demektir. Bu nokta itibariyle ben eğitim gören çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Onlara gece gündüz demeden eğitim veren, onları bugünlere hazırlayan hocalarımıza, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü bu salonu dolduran evlatlarının öğrenmiş olduklarını buraya gelerek görmek isteyen anne babaları ve tüm hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. İnşallah bu programın ilimize, ülkemize, milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen yıl sonu gösterilerine; Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, bazı daire müdürleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...