Mardin’de Il Müftümüz çelik çocukların Bed-i Besmele...

Mardin'de Il Müftümüz çelik çocukların Bed-i Besmele Heyecanına Ortak Oldu

il müftümüz çelik çocukların bed-i besmele heyecanına ortak oldu

20 Eylül 2022 - 18:15

Mardin Artuklu Lütfiye Yedikardeş 4-6 yaş Kur’an Kursunda düzenlenen “Bed-i Besmele” törenine katılan İl Müftümüz Ali Hayri Çelik çocukların heyecan ve mutluluğuna ortak oldu.

Halk arasında besmele cemiyeti” adıyla anılan ve âmin alayının evde veya mektepte icra edilen kısmından ibaret olan bed-i besmele”, okuma yaşına gelmiş çocukların, yapılan bir merasim ve duadan sonra hocanın önünde ilk olarak besmele çekmesini, bir başka deyişle okumaya başlamasını ifade eder.

Çelik; çocuklara ilk besmeleyi çektirip birlikte Rabbi yessir duasını okuyup çocuklara hitaben;“Ya Rabbi bu tertemiz zihinleri her türlü kötülük ve zararlı alışkanlıktan muhafaza eyle bu yavrularımızın gönlüne yüreğine hakkı hakikati yerleştirmeyi bizlere nasip et büyüdüklerinde anne babalarına itaat etmeyi,Vatanımıza Milletimize ve Dinimize faydalı hizmetler yapan bireylerden eyle diye” duada bulundu.

“Bed-i Beslemele” töreninde İl Müftü Yardımcılarımız Ali Üney ve Zübeyde Zengin, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, İl Vaizi Deniz Secilmiş ve veliler katılım sağladılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret