Mardin’de Görme Engelli Ev Hanımı Hadice Aras Braille Alfabeli...

Mardin'de Görme Engelli Ev Hanımı Hadice Aras Braille Alfabeli Kur'an-ı Kerim'e Kavuştu

görme engelli ev hanımı hadice aras braille alfabeli kur'an-ı kerim'e kavuştu

20 Ocak 2024 - 18:15

Diyanet İşleri Başkanlığı engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, maddi manevi desteklemek ve kendilerini bizler için ne kadar özel ve önemli olduklarını hissettirmek için her türlü desteği sunmaya gayret etmektedir. Mardin İl Müftülüğü Kızıltepe İlçesinde ikamet eden 4 çocuk annesi Hadice Aras'ın isteğini yerine getirerek Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim'i kendisine hediye etti.

Braille alfabesi, 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilen ve görme engelli kişilerin okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşan alfabe görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırdığı gibi sosyalleşmelerini sağlamaktadır.

Eşi Ramazan çocukları Ali Tarık ve Elif Duru ile birlikte İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'i ziyaret eden Hadice Acar'ın heyecan ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Türkmen, görme engelli ev hanımı Acar'ı azmi ve Kur'an öğrenme şevkinden dolayı tebrik etti.

Acar ailesi hediye için Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen'in şahsında Diyanet İşleri Başkanlığına ve Mardin İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin'de hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri