Mardin Il Müftülüğünde "tarihi Süreçte Kudüs Ve Aksa...

Mardin Il Müftülüğünde "tarihi Süreçte Kudüs Ve Aksa Tufanı" Konulu Konferans Düzenlendi

mardin il müftülüğünde "tarihi süreçte kudüs ve aksa tufanı" konulu konferans düzenlendi

08 Ocak 2024 - 18:15

Mardin İl Müftülüğünün düzenlediği "Tarihi Süreçte Kudüs ve Aksa Tufanı" konulu konferansa Yazar ve Belgeselci Bülent Tokgöz konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen program, Şakir Nuhoğlu Camii Müezzin Kayyımı Zekayi Karaman'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen "Bizleri kutlu bir davanın dertlileri olarak bir araya toplayan, kendisine Kudüs'ü ve Mescid-i Aksâ’yı dert eden bireylerden eyleyen Allah'a hamd olsun.

Bizler hiç bir zaman Mescid-i Aksâ’yı ve Küdüs'ü unutmayacak ve unutturmayacağız, taki tekrar Cenab-ı Hak bizleri Aksâ’nın hadimi kılanadek."

Misafirleri ve tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Türkmen, konferansın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Türkmen'in ardından sunumunu gerçekleştiren Yazar ve Belgeselci Tokgöz, sunumunda İsrail oğullarının tarihi, Küdüs'ün önemi, Filistin halkına reva görülen zulüm, Filistin topraklarının nasıl işgal edildiği ve Aksa tufanın gerçekleştirilme sebebi konularına ışık tuttu. Tokgöz, tüm katılımcılara bu konuyla ilgili hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.

Konferansa İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, İl Müftü Yardımcıları Ali Üney ve Zübeyde Zengin, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Necmettin Başboğa, Savur İlçe Müftüsü Selahattin Aydın, Din Görevlileri, Üniversite Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda Türkmen, Tokgöz'e gerçekleştirdiği sunum ve aktardığı değerli bilgilerden dolayı teşekkür edip, plaket takdiminde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri