Mersin’de Berat Gecesi Kyk Yurdunda Misafir Edilen Depremzedelerle...

Mersin’de Berat Gecesi Kyk Yurdunda Misafir Edilen Depremzedelerle Idrak Edildi

mersin’de berat gecesi kyk yurdunda misafir edilen depremzedelerle idrak edildi

07 Mart 2023 - 18:20

Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Gecesi dolayısıyla Mersin İl Müftülüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Mersin İl Müdürlüğü organizesinde (KYK) Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlarımıza yönelik Berat Kandili programı icra edildi.

KYK Kız Yurdunda, görevlilerce Kur'an-ı Kerim, çeşitli ilahiler ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Mersin Müftüsü Aydın Yığman: ”Bu gece Rızık isteyenler için rızkın bolca verildiği bir gece. Bu gece dua etmek isteyenler için duaların ret olunmadığı bir gece. Bu gece dertleri olanlar için dertlerine şifa gecesi. Bu gece şefaat gecesi. Bu gecede her türlü iyiliğe nail olmayı, her türlü kötülük, günah, hastalık ve belâdan selâmet bulmayı ümit ediyoruz” dedi.

Daha sonra müftü Yığman depremzedelerin Berat kandilini tebrik etti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmasında; ”Bu gecemizin hayırlara, iyiliklere vesile olmasını diliyorum. Berat Kandilinizi tebrik ediyorum. Bu gecemiz inşallah affa, mağfirete, rahmete, hayır ve iyiliklerle vesile olur.

Çok büyük bir deprem afeti yaşadık, yaşıyoruz. Bu afetin yaralarını sarmak için devlet ve millet olarak kenetlendik, tek yürek olduk, mücadele ediyoruz.

Ramazanın da müjdecisi olan Berat gecesi vesilesiyle manevi duygularımızı çoğaltırken bir yandan da kardeşlik duygularımızı ülke ve millet olarak birlik beraberlik duygularımızı da pekiştiriyoruz. Acılarımızı paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz. Depremden etkilenen siz kıymetli kardeşlerimizi misafir etmekten gurur duyuyoruz.
Allah Ramazan'a da sağlık, huzur içerisinde erişmeyi ve daha nice berat geceleri ve ramazanlar yaşamayı nasip etsin” dedi.

Vali Pehlivan’ın ardından KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül selamlama konuşması yaptı.

Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir ve depremzede vatandaşların katıldığı programın sonunda çeşitli ikramlarda bulunulurken, Diyanet Yayınlarının yer aldığı kitap stantlarında kitap ve dergiler hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da