Mersin’de Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Kondi: Islam Dini Bize...

Mersin'de Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Kondi: Islam Dini Bize Ekiple çalışmayı Emreden Bir Dindir.

din hizmetleri genel müdürü dr. kondi: islam dini bize ekiple çalışmayı emreden bir dindir.

09 Eylül 2022 - 18:20

Akdeniz Bölge İlleri Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) İstişare Toplantısı Mersin’de Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri genel Müdürlüğü koordinesinde Mersin İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Antalya, Burdur, Isparta İl ve ilçe müftüleri ve koordinatörlerin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonunda Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi’nin başkanlığında Antalya, Isparta ve Burdur illerinin çevrimiçi katıldığı toplantıda, “Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, bölgesel sorunların tespit edilmesi ve geleceğe yönelik perspektif oluşturulması” konuları görüşüldü.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in çevrimiçi katıldığı ve ADRB’nin kurumsal ve toplumsal önemine vurgu yaptığı konuşmasıyla devam eden toplantıda ayrıca; İl ve ilçe müftülüklerinin değerlendirmeleri, aile ve dini rehberlik bürolarında yürütülen danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde yaşanan sıkıntılar ve aksayan hususlar masaya yatırıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Genel Müdür Dr. Kondi: “Hepinizi kalbi hürmet ve saygılarımla selamlıyorum. Bu gün Akdeniz bölge illerindeki ADRB personelinin sıkıntılarını dinlemeye görüş ve düşüncelerini almaya geldik. İslam dini bize ekiple çalışmayı emreden bir dindir. Peygamber efendimizde öyle yapmıştır. Hz. Hatice ile başlayan tebliğ çalışması Daru’l Erkam’da büyümeye, hicrette meyvelerini vermeye başladı. İrşat faaliyeti peygamberlerin ayırt edici vasfı olmakla birlikte ümmetinde vasfıdır. Her zaman ve her yerde irşat faaliyeti devam eder” dedi.

Toplantının açış konuşması ile katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Aydın Yığman, “Rabbim toplantıyı hayırlara vesile eylesin. Din Hizmetlerinde ben arkadaşlarımıza daima üç hususu hatırlatıyorum. Burada da bu hususları hatırlatmak istiyorum. Bunlardan birincisi hizmeti ifa ederken sonuç odaklı değil, süreç odaklı çalışmalıyız, biz zaferden değil seferden sorumluyuz. İkincisi dini korumak değil, din ile korunmak, bizim görevimiz dini korumak değil din ile korunmaktır. Din bizi koruyor ve muhafaza ediyor. Üçüncüsü ise kebir anlayışı değil, keyfiyet bilinci. Yani biz sayıların çokluğundan değil, işin aslının, özünün ve hedefin gerçekleşmesinden sorumluyuz. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı bizlere nasip eylesin, hoş geldiniz safalar getirdiniz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Aile ve Dini rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, İl Müftüsü Aydın Yığman, Akdeniz Bölge İl ve ilçe müftüleri ile İl ve ilçe müftülüklerinde görev yapan aile ve dini rehberlik bürosu personeli katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Mekke Eğitim Vakfından Il Müftüsü Biçer’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Isparta'da Mekke Eğitim Vakfından Il Müftüsü Biçer’e...
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi