Kütahya’da Fetih 1453 Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

Kütahya'da Fetih 1453 Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı

fetih 1453 camii'nin temeli dualarla atıldı

09 Eylül 2022 - 18:00

1453 konutun yer aldığı, yaklaşık 7000'i aşkın vatandaşın yaşadığı Hilakent Mahallesinde cami temeli atıldı.

Temel atma merasimine Kütahya Valisi Ali Çelik, Jandarma  İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcıları Tahsin Ekim ve Mustafa Karaman, Kurum Amirleri, Mahalle Muhtarı Kamil Çelik, Fetih 1453 Camii Dernek Başkanı Ali  Demir, Mahalle sakini vatandaşlar katıldı.

Şube Müdürü Yasin Kara'nın sunduğu temel atma merasimi imam-hatip Mustafa Kurt'un Kur'an tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş açılış konuşmasında cami ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Müftü Demirtaş: "Bugün burada hem bir temel atma hem de teşekkür toplantısı için bir araya geldik. Burada kot farkı sebebi ile dağ gibi bir kütle mevcut idi. Kütahya Valiliğimiz İl Özel İdaresi 48 gün süren bir çalışmayı yaptı. Kütahya Belediyemiz hem buradaki çalışmalara katkı sundu hem de mahalle girişinde yer alan vatandaşımızın şimdilik namaz kıldığı mekanın düzenlenmesinde ve tahsisinde çok büyük destekleri oldu. Allah razı olsun. Bu sebeple bugün hem bir temel atıyoruz hem de teşekkür ediyoruz. 3 dönümlük bir arazi üzerine 2500 metrekare inşaat alanında  kot farkı sebebi ile 3 katlı bir proje alanı ortaya  çıkıyor. Projede 1.000 kişilik cami, yetişkinlere ve çocuklara yönelik Kur'an Kursları, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Taziye Evi, Gasilhane, Dernek Odası ve İşyerleri olacak" dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik yaptığı konuşmada; "Derneğimizin öncülüğünde yapılan bu büyük projenin  bir külliye özelliği arz etmesinden mutluluk duydum. Başta hayırsever kardeşlerimiz olmak üzere hanımların desteklerini değerli buluyorum. Çocuklarımıza gençlerimize yönelik dini mekanlara ihtiyaç var. Kısa sürede bitirilip mahallemizde caminin hizmete alınmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalar sonunda  İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı duanın ardından Kütahya Valisi Ali Çelik ve protokolün butonlara basması ile temel atıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri