Mersin’de Kadir Gecesi Coşkusu Camilere Sığmadı

Mersin'de Kadir Gecesi Coşkusu Camilere Sığmadı

kadir gecesi coşkusu camilere sığmadı

01 Haziran 2019 - 18:22

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı ve Rabbimiz tarafından bin aydan daha hayırlı olarak tarif edilen Kadir gecesinde, tüm camilerimiz cemaatle dolup taştı.

İl Müftülüğümüz tarafından iki ayrı camide yatsı namazı öncesi vaazla başlayan ve sabaha kadar devam eden Kadir Gecesi Özel Programlarına vatandaşlarımız geçen yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterdi.

Yenişehir İlçesi Hz. Mikdat (Muğdat) Camiinde ve Akdeniz İlçesi Ulu Camiinde düzenlenen programlarda Kadir gecesini en iyi şekilde ihya etmek isteyen Mersinliler, başta Hz Mikdat ve Ulu cami olmak üzere bütün camileri doldurarak Ramazan ayının bu kutsal gecesinde Kur’an okuyarak, tesbihatta bulunarak, dualar ederek bu gecenin manevi feyz ve bereketini doyasıya yaşadı.

Yatsı namazından önce Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camiinde İl Müftümüz Dr. Şaban Kondi’nin verdiği vaazla başlayan Kandil Gecesi Özel Programı, Enderun Usulü Teravih Namazı kılınmasından sonra okunan mevlid-i şerif, yine İl Müftümüz Dr. Şaban Kondi tarafından yapılan dua ve ardından sakal-ı şerif ziyaretiyle devam etti.

Program, daha sonra tesbih namazı ve tesbihattla devam etti. Akabinde de teheccüd namazının kılınması ile sona erdi.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı