Mersin’de “meşguliyetten Maneviyata” Projesi Kapsamında...

Mersin'de “meşguliyetten Maneviyata” Projesi Kapsamında Akkent Kur’an Kursunda Etkinlik Gerçekleştirildi

“meşguliyetten maneviyata” projesi kapsamında akkent kur’an kursunda etkinlik gerçekleştirildi

21 Aralık 2022 - 18:20

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından resmi kurumlarda çalışan kadınlara yönelik hayata geçirilen “Meşguliyetten Maneviyata” projesi kapsamında gerçekleştirilen sohbet programlarına katılan çalışan hanımlara yönelik aynı proje kapsamında ihtiyaç odaklı Kur’an öğrenimi kursu açıldı.

Bu kapsamda kursa devam edip verilen eğitim neticesinde Kur’an-ı Kerim’ e geçen valilik çalışanları için Yenişehir Akkent Kur’an Kursunda İl Müftüsü Aydın Yığman ve İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Kuran kursu öğreticileri ve öğrencilerin katılımlarıyla program icra edildi.  

Programda kursiyerlerle bir araya gelen Müftü Yığman, bir süre Kur’an öğrenmenin fazileti hakkında sohbet etti. Yığman: ”Allah sizlerden razı olsun. Farz-ı aynı yerine getiriyorsunuz. Bir Müslüman günde Kur’an-ı Kerim’i arkalı ve önlü bir sayfa okursa bir yılda Kur’an-ı hatmetmiş olur. Türkiye’de bir kısım insanlar Kur’an-ı Kerim’in mealini okumayın anlamazsınız diyorlar. Allah bizden okumamızı istiyor. Fatiha suresini okuduğumuzda muazzam manalar var. Allah’ım beni Yahudileştirme ve Hristiyanlaştırma beni hidayete eriştir der. Hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, İl Müftüsü Yığman’ın kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye etmesinin ardından sona erdi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından ilk etapta kurumlarda mukabele okunmasıyla başlayan “Meşguliyetten Maneviyata” projesi halen haftalık sohbet programı ve ihtiyaç odaklı Kur’an eğitimi olarak sürdürülüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret