Rize Valisi Baydaş, Din Görevlileriyle Buluştu

Rize Valisi Baydaş, Din Görevlileriyle Buluştu

rize valisi baydaş, din görevlileriyle buluştu

06 Şubat 2024 - 18:55

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Müftülüğü’nün düzenlediği personel buluşmasında din görevlileriyle bir araya geldi.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda Rize’de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelen Vali Baydaş, yaklaşan Ramazan ayının heyecanını vatandaşlara yaşatmak için şimdiden hazırlıklara başlanılması gerektiğini ifade ederek tavsiyelerde bulundu.

Vali Baydaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ramazan-ı Şerifi birlikte ifa edeceğiz. Manen hazırlık yapmak gerektiği gibi fiziki hazırlık da yapmamız lazım. Camilerimizin eksiklerini gözetlememiz lazım. Mekânsal kullanım ve temizlikle ilgili gerekli tedbirleri şimdiden alarak planlamamızı yapmamız lazım. Ramazan, yardım ayıdır. Din görevlilerimizin olduğu bir yerde sosyal yardımlaşma görevlisine ihtiyaç duymamamız gerektiğine inanıyorum. Benim din görevlimin köyü veya mahallesinde ihtiyaç sahibi birisi varsa bu konuda din görevlimize büyük görev düşüyor demektir. Halkımızı dini konularda aydınlatma görevimizin yanında gençlik faaliyetlerine de önem vermeliyiz. Gençlerimiz geleceğimizdir. Valilik olarak Müftülüğümüzün her türlü gençlik faaliyetine destekte bulunmaya hazırız.” ifadelerini kullanarak “Her bir din görevlimize muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, din görevlileriyle bir araya gelen Vali Baydaş’a teşekkür ederek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri