Sakarya’de Serdivan’da Hafızlık Icazet Programı Düzenlendi

Sakarya'de Serdivan'da Hafızlık Icazet Programı Düzenlendi

serdivan'da hafızlık icazet programı düzenlendi

26 Ekim 2023 - 19:00

SAKARYA SERDİVAN MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Sakarya Serdivan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Orhangazi Kur’an Kursu’nda Hafızlığını tamamlayan 42 öğrenci için Serdivan Karşıyaka Camiinde ‘İcazet Merasimi’ düzenlendi.Hafızlıklarını tamamlayıp Belgelerini alan hafızların icazet merasimine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Serdivan İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL’un ve İl Müftüsü Mehmet AŞIK’ın konuşmalarının akabinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, Cuma vaazını yaparak, hafızlığını tamamlayan öğrencilere ‘ Hafız Olmanın Anlamı ve Önemi’ hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Belge takdimi ve ödül törenine geçilen programda, Sakarya İl Müftülüğü, Serdivan İlçe Müftülüğü ve Orhangazi Kur’an Kursu Derneği tarafından icazet alan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Her bir öğrenciye bisiklet, çeyrek ve gram altın hediye edildi.

Programa Serdivan İlçe Kaymakamı Ali CANDAN, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet BOSTANCI, Sakarya Emekli İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus TEVER, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet KARAOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Serdivan ilçe kurum amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Müftüsü Mehmet AŞIK hutbe irad ederek cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazından sonra yapılan ikramların akabinde İl Müftü Yardımcısı Mustafa NURGÜN'ün duasıyla program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.