Samsun’da 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri...

Samsun'da 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Konferansımız, Il Müftülüğü çok Amaçlı Salonda Gerçekleştirildi.

2022 yılı mevlid-i nebi ile camiler ve din görevlileri haftası konferansımız, il müftülüğü çok amaçlı salonda gerçekleştirildi.

07 Ekim 2022 - 19:05

2022 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansımız, İl Müftülüğü Çok Amaçlı salonda gerçekleştirildi.

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliklerinin açılış programı olarak gerçekleştirdiğimiz konferans programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak konuk oldu. Programa, Vali Yardımcısı Emin Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı M.Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, ilçe müftüleri ve farklı ilçelerden personel katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan ve sinevizyon gösterimi ile devam eden program İl Müftümüz Seyfullah Çakır’ın açılış konuşması ile başladı. Çakır, açılış konuşmasında, “İslam ve Peygamber Efendimiz adına söyleyeceğimiz her sözün günümüz insanının zihin dünyasında nasıl yankı bulacağını mutlaka hesap etmeliyiz. Şayet söylediğimizde yanlış anlaşılacaksa orada susmak, konuşmaktan daha eftaldir. Bu noktada her yönüyle Sevgili Peygamberimiz örnek almalıyız. Bu sebeple bizler bugün, peygamberimizi, onun yaşantısını, peygamberimizin irşat metodunu konuşacak ve kendimize rehber edinmeye devam edeceğiz. Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelerek ilimizi şereflendiren bizlere hitapta bulunacak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi çok kıymetli Mustafa IRMAKLI hocamıza teşekkür ediyor, şehrimize hoşgeldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından konferans bölümüne geçildi. Konuşmacı IRMAKLI: “Bütün dünya insani değerler, ahlaki erdemler, hukuk kuralları ve merhamet adına, bildiği ve sahip olduğu her şeyi o peygamber sayesinde öğrenmiştir. Allahü Teala, Miladın 7. Asrında insanlığın yeniden istikametini kaybettiği bir dönemde Peygamberimizi gönderdi. Cahiliye sadece Mekke’yi kuşatmamıştı. Bütün yeryüzü yolunu ve yönünü kaybetmişti. 1 asır içerisinde Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlardan Çin’e kadar yeryüzü rahmet dalgalarıyla buluştu. Eşi ve benzeri olmayan bir değişim ve dönüşümden bahsediyoruz. 50 yılda insanlık tarihi en büyük değişim ve dönüşümü yaşamıştır.” Şeklinde konuşmasına başladı. Ardında Allah Rasulü’nün inşa ettiği alanlar ile davet ve tebliğinin bizlere öğreteceği değer ve ilkelerin altını çizdi.

Program Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kapsamında din görevlileri arası yapılan yarışmalarda dereceye giren görevlilere hediye takdimi ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yalova'da Hacılarımızı Uğurluyoruz
Yalova'da Hacılarımızı Uğurluyoruz
Adiyaman'da Din Görevlilerinden Depremzede Annelere Anlamlı Ziyaret
Adiyaman'da Din Görevlilerinden Depremzede Annelere Anlamlı Ziyaret