şehit Jandarma Uzman çavuş Osman özsoy, Memleketi Kayseri’de...

şehit Jandarma Uzman çavuş Osman özsoy, Memleketi Kayseri'de Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

şehit jandarma uzman çavuş osman özsoy, memleketi kayseri'de dualarla son yolculuğuna uğurlandı

27 Eylül 2022 - 17:10

Rize'de geçirdiği trafik kazasında şehit olan Uzman Çavuş Osman Özsoy, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

Rize'nin İyidere ilçesinde görevi esnasında aracı bozulan vatandaşa yardım ederken geçirdiği trafik kazasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Özsoy için Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Kılıçkaya Mahallesi'nde tören düzenlendi. Şehidin al bayrağa sarılı naaşı ilk önce baba evine götürüldü ve orada bulunanlardan İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin tarafından helallik alındı.

Cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından  Kılıçkaya Mahalle Camii’nde vaaz-u nasihatte bulunuldu. Develi İlçe Müftüsü Emin Patan tarafından öğle namazı kıldırıldı.

Öğle namazı sonrası Şehit Uzman Çavuş Osman Özsoy'un naaşı cenaze namazının kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Burada şehidin eşi Hatice Özsoy, eşinin bulunduğu tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Fatma Özsoy da, tabuta sarılarak ağladı. İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından cenaze namazının kıldırılmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Osman Özsoy mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Tören sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş, taziye evine ziyarette bulunarak, şehit yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi. Kendisinin de bir şehit yakını olduğunu ifade eden müftü Akkuş, ‘’Rabbim şehadetini kabul eylesin. İnanıyoruz ki Rabbimizin lütfuyla cennet te sizleri bekleyecek. Allah onlara şehadetleri karşılığın da cennetini veriyor. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Sizlere de sabırlar versin inşallah’’ dedi.

Cenaze namazına, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Nazif Yılmaz, Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, İl Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, il protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri,  şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı