Siirtli Minikler Kumbaralarını Filistin Için Açtı

siirtli minikler kumbaralarını filistin için açtı

26 Ekim 2023 - 19:10

Siirt'te 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını biriktirdikleri kumbaralarını Filistinli akranları için bağışladı.

Siirt İl Müftülüğüne bağlı Hatice Bilim 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyası kapsamında biriktirdikleri harçlıklarını Filistin’de saldırılara maruz kalan akranlarına gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Siirt Şubesine bağışladı.

Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde İl Müftülüğüne gelen minikler, kumbaralarını ve çizdikleri resimleri Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere Siirt Müftüsü ve TDV Siirt Şubesi Başkanı Şakir Pinal’a teslim etti.

Filistin için başlatılan yardım seferberliğine miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İl Müftüsü Pinal, "Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören minik öğrencilerimizin, haçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere bize teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." dedi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri