Sinop’ta Camilerde çiçekler Açtı

Sinop'ta Camilerde çiçekler Açtı

camilerde çiçekler açtı

15 Temmuz 2021 - 00:05

Yaz Kur’an Kurslarının başlamasıyla Sinop’ta camilerde çiçekler açtı.

2020 senesi pandemi dolayısıyla çevrimiçi veya Diyanet TV' den yapılan yayınlardan sonra bu sene yaz Kur’an Kursları yüzyüze ve çevrimiçi olarak başladı.

Yaz Kur’an kurslarındaki öğrenciler ile buluşan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu Vesselam) bir hadis-i şeriflerinde “Kim çocuğuna  Kur'an öğretirse kıyamet günü ona ve anne babasına altından bir taç  giydirilir.” buyurmaktadır. Sizler Kur’an-ı Kerim öğrendiğinizde kıyamet gününde anne ve babalarınızın başına altından bir tac giydirmiş olacaksınız. Anne ve babalarınızı medarı iftiharı olacaksınız.

Sizler Allah'ın misafirlerisiniz. Sizler caminin kapısından içeri girdiğiniz zaman bu kubbelerinin altında Allah'ımızın  misafirisiniz.  Çocuklar yaz Kur'an kursları boyunca artık bizim misafirimizsiniz. Sizler bizler için çok değerli ve çok önemlisiniz. Rasülüllah (sav) Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı  öğrenen ve öğretendir.” buyurmaktadır. Allah Rasulü (sav) Efendimizin “en hayırlı ve en şerefli” diye vasıflandırdığı nasipli kişiler olmak için kerim kitabımızı öğrenmeliyiz.

Çocuklar burada sizlere Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve tecvid kurallarına uygun bir şekilde okumayla birlikte sağlam bir itikat, bilinçli bir ibadet, güzel bir ahlak sahibi olmak, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa  (sav)’in hayatı ve sözleri ile daha yakından tanışmış, anne babaya saygıyı, vatanını, milletini, devletini, bayrağını sevmeyi, hoşgörüyü ve insanları sevmeyi burada öğreneceksiniz.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...