Sinop’ta Il Müftüsü Mustafa Düzgüney “o’na Karşı...

Sinop'ta Il Müftüsü Mustafa Düzgüney “o'na Karşı Vefakarlık O'nun Hayatını Hayatımıza Uygulamaya çalışmak, Gayret Etmektir.” Dedi.

il müftüsü mustafa düzgüney “o'na karşı vefakarlık o'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir.” dedi.

19 Ekim 2021 - 00:05

Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)'in dünyaya teşriflerinin 1450. Yılı camilerimizde dua, ibadet ve Cenab-ı Hakk’a niyazla idrak edildi.

Alaaddin Camii’nde akşam namazının akabinde gerçekleştirilen program Din Hizmetleri Uzamanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı akabinde Alaaddin Camii görevlileri Vasıf Aslan, Süleyman Özyılmaz ve Hüsnü Göktaş’ın mevlid, ilahi ve kaside okumaları ile devam etti.

“Cenab-ı Hak  Kur’an-ı Hakim’inde 'Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.' (Ahzab, 45-46) buyurmaktadır.” diyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti. “ Rasülüllah (sav)Efendimizin veladetinin 1450. sene-i devriyesini idrak etmek için bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Mevlid-i Nebi haftasının temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (sav) insanlığa sunmuştur. Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefalı örnek davranışları bizlere ışık tutup yol gösterecektir.

Rasülüllah (sav) vefalı idi peki biz Efendimize nasıl vefakar olabiliriz?

O'na karşı vefakarlık O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir.

Müslümanların vasıfları arasında; yapılan iyilikleri unutmaması, sözünde durması, sıla-i rahmi kesmemesi hoş geçimli olması yer alır. Bunların hepsi de vefalı olmaktan geçer. Vefalıların en vefalısı ve bizim mihmandarımız Rasülüllah (sav) dir.

Rasülüllah (sav) Efendimizin hayatına baktığımız zaman bir çok misal ile karşılaşırız. Rasülüllah (sav) Efendimiz Hz. Aişe validemiz ile beraberken yanlarına Cessame el-Huzeli isimli bir hanım gelir. Peygamber Efendimiz (sas) bu ihtiyar kadına iltifat edip halini hatırını sorup çok iltifatlarda bulunur. Yaşlı hanım gittikten sonra Hz. Aişe validemiz bu kadının kim olduğunu sorduğunda Rasülüllah (sav) Efendimiz 'Haticenin arkadaşı olup onun sağlığında bize gelir giderdi. Kuşkusuz ahde güzel bir şekilde vefa göstermek imandandır.' buyurur.” dedi

İl Müftü Mustafa Düzgüney’in yapmış olduğu duanın akabinde kılınan yatsı namazı ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.