Sinop’ta Mehmet Kapukaya Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

Sinop'ta Mehmet Kapukaya Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

mehmet kapukaya gençlerle sabah namazında buluştu

13 Ekim 2021 - 00:05

Camiler ve Din Görevlileri Haftası programları için Sinop’a gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya sabah namazında gençlerle buluştu.

Alaaddin Camii’nde geçlere ve cemaate sabah namazını kıldırdıktan sonra “Vefâ duygusuna sahip olmayan kimseler ancak kendini, zevkini ve menfaatini düşünen bencil ve nâdan kimselerdir.” diyen  Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kapukaya  sözlerine şöyle devam etti. “Bir ayeti kerimede Cenab-ı Hakk 'Bana verdiğiniz sözde durunuz ki, size verdiğim sözde durayım.' (Bakara, 2/40) buyurmaktadır. Âlemi Ervahta Cenabı Hakk'a vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmemiz vefanın gereklerindendir. İşte sizlerin bu saatte sabah namazını eda etmek için bu ulu mabede gelmemizde verdiğimiz sözün gereğini yerine getirmek için göstermiş olduğumuz gayretin bir nişanesidir. Vefa, dostlukta, bağlılıkta sebat etmektir. Arkadaşa yaptığı iyiliği az görmek, onun yaptığını çok bilmek vefadandır. Vefa demek, gerek hayatta iken ve gerekse öldükten sonra sevgi ve ilgiyi devam ettirmek demektir. Ölen bir kimseye az bir vefa göstermek, hayatta yapılan çok iyiliklerden daha makbuldür. Çünkü insan, hayattaki arkadaşına bir iyilik edince, belki bir karşılık bekleyebilir. Öldükten sonra yapılacak iyiliğe riya karışması zor olur. Vefanın gereğindendir ki, insan sevdiği arkadaşının dostlarını, akrabalarını da sevip haklarını gözetmelidir! Peygamber efendimiz, ihtiyar bir kadına ikramda bulundu. Sebebini soranlara,(Bu kadın, Hatice hayatta iken bize gelir giderdi. Ahde vefa, dindendir) buyurdu.

İkram edilen sabah çorbasının ardından gençlerle sabah namazı buluşma programı sona erdi.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı