Sinop’ta Suffe Yatılı Kız Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Sinop'ta Suffe Yatılı Kız Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

suffe yatılı kız kur’an kursu dualarla açıldı

10 Ekim 2021 - 00:05

Sinop’un Türkeli İlçesinde yapımı tamamlanan Sûffe Yatılı Kız Kur’an Kursu dualarla hizmete açıldı.

Sûffe Kur’an Kursu bahçesinde gerçekleşen açılışa Ankara Ahmet hamdi Akseki Camii İmam hatibi Mansur Sağır ve Sinop Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Açılış merasimine katılanlara “Hoş Geldiniz” diyen Türkeli İlçe Müftüsü Halil İbrahim Kömürcü sözlerine şöyle devam etti: “Toplamda 1.130 metrekare alana sahip olan Kur’an kursumuz 4 katlı olup 48 öğrenci kapasitesine sahiptir. Kursumuzun bünyesinde fiziki olarak hafızlık sınıfları, etüt sınıfları, 9 adet yatakhane, yemekhane, revir ve 200 kişilik sinema ve konferans solunu yer almaktadır. Bu kursta öğrenim görecek olan yavrularımız doğru yöntem ve bilgi ile Kur’an-ı Kerim ile tanışmaktadırlar.Temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğrenmektedirler. Sûffe Kız Kur’an Kursumuzun yapımında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk yapmış oldukları yardımları kabul buyursun.” dedi.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney “Bu Kur'an kursumuzda yavrularımız kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışmayı adeta yaşayarak öğrenecekler. Özellikle insanlığın en güzel örneği, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizi  ve onun hayatını öğrenecekler. Peygamber Efendimizi tanıyan yavrularımız; sevgi, saygı, nezaket, zerafet, hak-hakikat, iyilik, ana-baba, ve yakınlara hürmet ve Kur’anın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayatı tanımış olacaklar. Amacımız; Milli ve manevi değerlerine bağlı, değerleriyle uyumlu, farkındalığı yüksek, başarılı, üretken, ahlaklı, saygılı, sosyal ve duyarlı genç bir nesil yetiştirmektir. Rabbim bizleri bu konuda  muvaffak eylesin inşallah" dedi.

"Hepimiz, Allah’ın kitabının mirasçılarıyız.” diyen Din İşleri Yüksek kurulu uzmanı Mehmet Kapukaya sözlerine şöyle devam etti. “Cenab-ı Hakk Fatır Suresi 32. Ayeti kerimesinde meâlen Peygamberlerden sonra Allah’ın kitabını kullarımızdan seçtiğimiz bir takım insanlara miras bıraktık." buyuruyor. Hepimiz, Allah’ın kitabının mirasçılarıyız. Allah, bizlere kitabını miras olarak bırakmış. Ama önemli olan bu mirası ne şekilde kullanacağımızdır. Rabb'imiz buyuruyor ki, ‘Kimi insanlar var ki benim mirasımı, kitabımı gereği gibi koruyamadılar, yazık ettiler. Kimisi bazen ona riayet ettiler, bazen riayet etmediler, orta seviyede kaldılar. Onlardan bir takımları var ki bunlar Allah’ın izniyle hayrın öncüleri oldular.’ Bizler, hayrın öncüleri olmak mecburiyetindeyiz. Nerede bir iyilik var, güzellik var, onun öncüleri olmak durumundayız” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya’nın yaptığı duanın akabinde Sûffe Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Türkeli İlçe Müftülüğü’nün yapmış olduğu ikram ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.