Sinop’ta Yaşlılık Ve Yaşlılıkta Dinç Yaşamanın Formülleri

Sinop'ta Yaşlılık Ve Yaşlılıkta Dinç Yaşamanın Formülleri

yaşlılık ve yaşlılıkta dinç yaşamanın formülleri

07 Temmuz 2022 - 00:05

Sinop İl Müftülüğü tarafından organize edilen, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Semin Güler Oğurtan sunumuyla   “Yaşlı İle Yaşlanmak” konulu konferans düzenlendi.

Sinop Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in selamlama konuşmasının ardından

"Yaşlıl İle Yaşlanmak” konulu bir sunumu yapan Dr. Semin Güler Oğurtan sözlerine şöyle devam etti. “Bugünün gençleriyiz ama yarının yaşlısı da bizleriz. İstesekte istemeksekte ömrü olan bu serüveni yaşayacaktır. Yaşlılık vakitlerimizde dinç ve güzel vakit geçirmek isteyenlerin öncelikle bilmedikleri  şeyleri öğrenme heveslerini kaybetmemeliler. Eğer ben bu yaştan sonra nasıl öğrenirim demeye başlarsa insan artık yaşlılığı getirdikleri hastalıklara yakalanma adayı olmuştur. Beslenme şeklini değiştirip hareketlerinin yavaşladığı,metabolizmanın ağırlaştığı o dönemlerde geçn iken tükettiği gıdaları azaltarak ara öğünleri çoğaltarak yaşlılıkta kaliteli yaşama ulaşabilir. Bunlarla birlikte su tüketimini çoğaltmak, ağırda olsa yürüyüş yapmak veya farklı spor aktiviteleri ile meşgul olmak, sanatsal etkinliklere katılmak kişinin yaşlılığında yaşamını kaliteli bir şekile getirme metodlarıdır. Yaşlılarımızı dinlemek onları konuşturmak onlarla birlikte onların haşlanacağı ve gönüllerinin hoşnut olacağı aktiviteleri yapmak onların daha sağlıklı olmaları için biz gençlere düşen vazifelerdir.” dedi.

 İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in Dr. Semin Güler Oğurtan’a Sinop'a özgü kotra hediye etmesiyle program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri