Sivas’ta Cami Ve Gençlik Buluşmaları Programı Yıldız...

Sivas'ta Cami Ve Gençlik Buluşmaları Programı Yıldız Beldesinin Ev Sahipliğinde Yapıldı

cami ve gençlik buluşmaları programı yıldız beldesinin ev sahipliğinde yapıldı

02 Nisan 2022 - 00:10

Sivas İl Müftülüğü tarafından her hafta farklı bir camide düzenlenen Gençlik ve Cami Buluşmalarında bu hafta Yıldız Beldesi Caminde bir araya gelindi.

Cami programı öncesi Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’ü makamında ziyaret eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan ve beraberindeki heyet daha sonra Yıldız Caminde cemaatle buluştu.

Yatsı namazı öncesi cemaate sohbet veren İl Müftüsü Pehlivan, Ramazan ayının bir Kur’an ayı olduğunu hatırlatarak. Bu ayda yapılacak en önemli ibadetlerden birinin Kur’an-ı Kerim okumak olduğunu söyledi. Müslümanların Kur’an’ı Kerime karşı üç görevlerinin olduğunun altını çizen Müftü Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Hamdolsun Kur'an ayı Ramazan'a kavuşuyoruz. Bu ay vesilesiyle Kur'an öğrenmeyen kalmasın. Kur'an'a karşı üç görevimiz var birincisi doğru şekilde okuyacağız, ikincisi Kur'an'ı anlayacağız, Arapça bilmiyorum demeyeceğiz, meallerden tefsirlerden istifade edebilirsiniz. Üçüncüsü okuduklarımızla amel edeceğiz, Kur'an-ı Kerim en büyük rehberimiz bunun için Kur'an'ı hayatımıza rehber edineceğiz. Bu Ramazan bize milat olsun. Okuduğumuz ayetlerin ve surelerin meal ve tefsirlerinide okuyalım.” ifadelerinde bulundu.

Sahabelerin Kur’an-ı yaşadığı için yıldız olduklarını belirten Müftü Pehlivan, “Peygamber Efendimizin önderliğinde sahabe efendilerimiz Kur'an'ı yaşadıkları, hayatlarına yansıttıkları için yıldız oldular. Kur'an'ı Kerim bizim hayatımızı tanzim ederse dünyamızda, ahiretimiz de mamur olur.”

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki Ramazan temasının “Ramazan ve Doğruluk" olduğunu açıklayan Pehlivan, Peygamber Efendimizin bir hadisini paylaşarak, doğruluğun Müslümanlar için nedenli önemli olduğunu vurguladı. “Peygamber Efendimiz bir mecliste sohbet ederken, ‘Hud Suresi saçlarımı ağarttı...‘ diyor. Peki ne var Hud Suresinde? Şöyle bir ayet var; 'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.' İşte bu ayet Peygamber Efendimizin saçlarını ağartmıştır. Bu sebeple gençlerimize her konuda örnek olduğumuz gibi doğrulukta da örnek olmamız lazım. Çünkü bizler Müslümanız, Müslüman ise doğru ve dürüst olan, işini en iyi yapandır. Güven verendir. Rabbimiz bizleri doğruluktan ayırmasın.” diye konuştu.

Sohbetinin sonunda cami buluşma programının gerçekleşmesinde emeği olanlara ve cami dernek yönetimine teşekkür etti.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...