Sivas’ta Hafızlığını Tamamlayan öğrenciler Hafızlık...

Sivas'ta Hafızlığını Tamamlayan öğrenciler Hafızlık Belgelerini Müftü Pehlivan’dan Aldı

hafızlığını tamamlayan öğrenciler hafızlık belgelerini müftü pehlivan’dan aldı

23 Mart 2022 - 00:10

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında ve Uluslararası İmam Hatip Lisesinde hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler yapılan programla hafızlık belgelerini aldı.

İl Müftülüğüne bağlı Abdulvahhabi Gazi Yatılı Kur’an kurslarında öğrenim gören 7 öğrenci ve Sivas Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 2 öğrenci hafızlık sınavında başarılı olarak hafızlık belgelerini İl Müftüsü Remzi Pehlivan’dan aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrenciler için İl Müftülüğü toplantı salonunda "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Programda öğrencilerin Hafızlık Belgelerini takdim eden İl Müftüsü Pehlivan; “ Hafızlık, tüm İslam coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur’an’a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerden birisidir. Bu vesileyle hafızlarımızın yetişmesinde katkısı olan anne-babalarına, Kur’an kursu öğreticilerimize ve maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarı sağlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.

2022 Şubat ayında Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan Abdulvahhabi Gazi Yatılı Kur’an kursu öğrencileri; Fatmanur Yıldırım, Dilanur Bozkurt, Yaren Özdemir, Ebrar Duha Kelleci, Ecrin Saylan, Rabia Nur Yıldız. Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise Abdulrahman El Kattur ve Zaid Abu Elenin Badwiy El Sayeteid.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...