Sivas’ta Il Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Beraat Kandili...

Sivas'ta Il Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Beraat Kandili Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

il müftüsü ahmet celalettin altunkaya beraat kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı

07 Mart 2023 - 00:10

Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Beraat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İl Müftüsü Altunkaya mesajında ; “İnsan, Allah Teâlâ’nın yeryüzünde halîfesi olarak kendisine değer verilmiş bir varlıktır. Hayatın anlamını bulabilmek ve yaratılış gayesine uygun bir hayat sürebilmek için insan sürekli bir arayış içerisindedir. Kulluğunu ancak tevhîd merkezli bir yaşamla bezeyen insan dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmenin hazzını yaşayabilir. Tevhîdin amel ve güzel ahlâkla bezenmesini isteyen dinimiz İslam, insanın Hakk’a daha yakın bir kulluk şuuru ile hayatını anlamlı kılabilmesi için ona fırsatlar sunmuştur. Seher vakitleri, Cuma günleri, üç aylar, kandiller, ramazan-ı şerîf ve kurban bayramı gibi insana sunulan bu fırsatlar kulluk şuurumuzun daha da yükselmesine vesîle olan kutlu zaman dilimleridir.” dedi.

Altunkaya mesajının devamında şunları kaydetti; “Efendimiz’den öğrendiğimiz kadarıyla (sav) Şaban ayının on beşinci gecesi de günahlardan kurtulmak, tevbeye yönelmek, affedilmek, dünya ve ahiret dengesi üzere kurulu bir hayatı tesis edebilmek için bizlere sunulan bir fırsattır. Bu kutlu zaman dilimi sunduğu bu güzel fırsatlar nedeniyle “Berat Kandili” olarak adlandırılmıştır. Efendimiz (sav), bu geceyi tevbe, istiğfar, sadaka, oruç, namaz, Kur’ân-ı Kerîm okumak, salavât-ı şerîfler ve diğer kulluk adımları ile ihya eden birçok kimsenin affedileceği müjdesini vermiştir. Ayrıca Ramazan-ı Şerîf’in habercisi olan bu gece, birlik ve beraberliğimizin, ruh-beden bütünlüğümüzün ve yaratılış gayemizin farkına varabilmemiz için bir fırsattır.

Berat kandili, yaşadığımız çeşitli dünya imtihanları karşısında Hakk’a sığınmak, âcizliğimizi fark edip dünya hayatının geçiciliği ve imtihan yurdunda olduğumuz fark etmek için bir farkındalık eşiğidir. Son dönemde yaşadığımız deprem imtihanımızda bu tür duygularımızın ne denli canlı bir hale geldiğini hatırladığımızda Berat gecemizin önemini daha iyi anlamaktayız. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, geride kalan yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Berat gecemiz, Hakk’a yönelişimiz için bir milat olsun. Nefsimizin saptırıcı telkinlerinden kurtulmamıza, dünyanın aldatıcı yönünü görmemize, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimize pekiştirmeye, dualarda buluşmamıza, kulluk şuurumuzun yükselmesine ve Hakk’a layık kul olmamıza vesile olsun.

Berat kandilimiz mübarek olsun.

                                                                                                                    Sivas İl Müftüsü

                                                                                                      Ahmet Celalettin Altunkaya

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret