Sivas’ta “islam’ın Ilk Emri “oku”

Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”

“islam’ın ilk emri “oku”

28 Mart 2024 - 00:10

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Merkez Gazi Paşa Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Kariyer Günleri” kapsamında İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Gazi Paşa Ortaokuluna misafir oldu.

Gazi Paşa Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen buluşma programına Okul Müdürü Hakan Üçyıldız’ın yanı sıra müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programa misafir konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Altunkaya İslam’ın ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti; “Yapılan araştırmalara göre günümüzde kitap okuma oranının çok düşük olduğu; 2024 TÜİK verilerine göre 15 yaş ve üzeri nüfusun %73'ü kitap okumadığı tespit edilmiştir. Halbuki İslam, öğrenme ve öğretmeye büyük önem verir. İşte bu nedenle ilim ve irfan dini olan İslam'ın ilk emri "Oku" dur. Rabbimiz bizleri sonsuz keremiyle terbiye ederek yürümeyi, konuşmayı, düşünmeyi ve aklımızı kullanarak kainatın sırlarını çözmeyi öğretmiştir. İslam ilmin, alimin ve ilim yolcusunun değerini yükseltmiştir. Siz gençler kendinize hangi alanda görmek istiyorsanız bunun üzerine gayret gösterip bol bol kitap okuyup kendinizi geliştirin. Bununla da yetinmeyin her alanda bilginiz olacak kadar araştırın ve okuyun. Özellikle Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve onu anlamayı ihmal etmeyiniz” dedi.

 

Konuşmasında İl Müftülüğü tarafından yapılan çalışmalar ve hizmetlerden de bahseden Altunkaya, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Program sonunda Okul Müdürü Hakan Üçyıldız günün anısına Müftü Altunkaya’ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri