Sivas’ta "kurban Ibadetini Yerine Getirirken En önemli...

Sivas'ta "kurban Ibadetini Yerine Getirirken En önemli Hususlardan Birisi Hayvana Acı çektirilmemesi Ve Eziyet Edilmemesidir."

"kurban ibadetini yerine getirirken en önemli hususlardan birisi hayvana acı çektirilmemesi ve eziyet edilmemesidir."

10 Ağustos 2019 - 00:10

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kurban Bayramı öncesi kurban kesim tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kurban bayramı öncesi Sivas’ta bulunan özel kesim yerlerini ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, yetkililerden bilgi alarak, şu hatırlatmalarda bulundu.  “Kurban ibadeti Allah’a yakınlaşmanın ifadesidir. Kurban ibadetini yerine getirirken en önemli hususlardan birisi hayvana acı çektirilmemesi ve eziyet edilmemesidir. Vatandaşlarımız bu noktada hayvanlarını ehil kişilere kestirmelidir.” dedi. Kesim tesislerinde din görevlilerinin de kurban kesimi bitene kadar hazır bulunacağını ifade eden Müftü Akkuş, “Kurban kesim yerlerinde din görevlilerimiz hazır bulanacaklar ve kurbanların tekbirler eşliğinde kesilmesini sağlayarak vatandaşlarımızdan kurban hakkında gelen soruları cevaplayacaklardır” dedi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret