Trabzon’da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Dolayısıyla...

Trabzon'da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Dolayısıyla Açılış Programı Düzenlendi

“camiler ve din görevlileri haftası” dolayısıyla açılış programı düzenlendi

07 Ekim 2021 - 00:40

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yılın teması seçilen “Cami, Din Görevlileri ve Vefa”  ismiyle açılış programı düzenlendi.

İskenderpaşa Camii avlusunda gerçekleştirilen açılış programına Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Sayın Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç, Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Müftümüz Sayın Osman Aydın, İl Sağlık Müdürü Sayın Hakan Usta, İlçe Müftümüz Sayın Dr. Selami Bağcı, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, din görevlilerimiz ve halkımız katıldı.

Program, Çarşıbaşı İlçe Müftüsü Sayın Şakir ŞAHİN'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından İl Müftümüz Osman Aydın, haftanın anlam ve önemine dair açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasının ardından Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada, camilerin sosyal hayata şahitlik eden, İslam beldelerinin etrafında hayat bulduğu, mümin yüreklerin kendisinde buluştuğu kutlu mekanlar olduğuna dikkat çekti. Ayrıca hafta münasebetiyle radyo programları, online sohbetler ve muhtelif programlar icra edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.