Yozgat’de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Yozgat'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü

19 Temmuz 2023 - 02:10

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İl Müftülüğü personeli ve Din görevlileri 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’in öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında Valiliğinin organize ettiği programda bir araya geldi.

Cuma günü Şehitlik ziyaretiyle başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları İl genelindeki tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda Şehitlerimiz için okunan Kur’an hatimleri ve yapılan Mevlid-i şerifler ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" temalı fotoğraf sergisini gezen İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, Valilik tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Şehitlerimiz için dua etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programlar Cumhuriyet Meydanı’nda Yozgat'lı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla devam etti. İl Müftümüz Sayın Ali Gülden ve tüm Din görevlilerimizin de katıldığı programda 15 Temmuz gecesi anıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunduğu gecede TDV merkez şubemiz de vatandaşlarımıza gece boyunca ikramlarda bulunuldu. İl Müftülüğü ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle gönüllülerde hoşça seda oluştu. Program İl protokolü ve konuklar tarafından yapılan 15 Temmuz temalı konuşmalarının ardından saat 00.13 te tüm camilerimizden salat-ü selamlar okunmasıyla tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerine kadar kurum personelleri ve vatandaşların katılımlarıyla "Demokrasi Nöbeti" tutuldu.

#15Temmuz


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır çarşısı" Açıldı.
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır...