İstanbul’da Müftü Arpaguş, çekmeköy’de Ziyaretler...

İstanbul'da Müftü Arpaguş, çekmeköy’de Ziyaretler Gerçekleştirdi

müftü arpaguş, çekmeköy’de ziyaretler gerçekleştirdi

24 Aralık 2022 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ilçe ziyaretleri kapsamında Çekmeköy’de bir dizi ziyarette bulundu.

Müftü Arpaguş ilk olarak Çekmeköy Müftülüğü Hizmet Binasında İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu ve Arif Cevlek ile birlikte İlçe Müftüsü Vehbi Akşit’i makamında ziyaret etti. Sonrasında ise Çekmeköy Halid bin Velid Camii’nde hutbe irad etti ve cuma namazını kıldırdı. Kılınan namazın ardından, ilçenin iş insanlarından Erdoğan Altun'un ahirete irtihal eden kız evladı adına yaptırdığı ve Halid bin Velid Camii bünyesinde bulunan “Merve Altun” 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu hizmete açtı.

Programda konuşan Müftü Arpaguş; “Bugün Rahmet-i Rahman`a kavuşmuş olan Merve Altun kızımızın ruhunu şad ediyoruz. Cenab-ı Hak mekânını cennet eylesin. Bir ülkenin geleceği genç nüfusunun ve yavrularının geleceğini teminat altına almasıyla mümkündür. 4-6 yaş Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemli projelerinden biridir. Toplum olarak bir ateş çemberinin içerisinde olan yavrularımızı her türlü olumsuz etkiye karşı dinimize, ahlakımıza, kültürümüze ve medeniyetimize ait değerlerle buluşturmak bizim öncelikli vazifemizdir. Bugün İstanbul genelinde 722 kursumuzda 1.830 derslikte öğrenim gören 25.500 4-6 yaş Kuran kursu öğrencimiz var. Allah`a hamd etmek makamındayız. Ancak bizim için bu sayılar yeterli değildir. Bunu daha ileriye götürmekle mükellefiz” dedi.

Programa İstanbul İl Müftü yardımcıları Ahmet Aktürkoğlu ve Arif Cevlek, Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile siyasi parti ve STK temsilcileri, İstanbul ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı plaket takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.