Adana’da Kadir Gecesi Dualarla Ihya Edildi

Adana'da Kadir Gecesi Dualarla Ihya Edildi

adana'da kadir gecesi dualarla ihya edildi

19 Nisan 2023 - 10:10

Kur'an-ı Kerim’de 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde Adanalılar camilere akın etti. Af ve mağfiretin dilendiği gecede genç-yaşlı, kadın-erkek herkes camilere koştu.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen Kadir gecesi programında verdiği vaazda, Kadir gecesinde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi. Bu geceyi Müslümanların sabaha kadar ibadetle geçireceğini belirten Taşcı, Kadir gecesinin tüm dünyaya huzur getirmesini diledi.

Caminin içine sığmayan vatandaşlar, cami avlusu ve bahçesinde namaz kıldı.

Program Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman'ın Kur'an tilaveti ve ara duasından sonra

Yaklaşık 30 bin kişiye teravih namazını kıldıran Müftü Taşcı, namazın ardından ramazanın bereketi ve Kadir Gecesi'nin önemine vurgu yaptı.

Kadir Gecesi’nde camilere akın eden vatandaşlar hep bir ağızdan niyazda bulunurken Müftüsü Taşçı’nın yaptığı dua ‘âmin’ diyerek eşlik ettiler.

Kuran-ı Kerim tilaveti, Adana İl Müftülüğü İlahi Koro Şefi Tarık Karadağ ve ekibinin seslendirdiği ilahi ve kasidelerle manevi bir ziyafete dönüşen gecede, teravihin ardından ‘Sakal-ı Şerif’ ziyarete açıldı.

Sabancı Merkez Camii İmam Hatibi Ömer Altundağ’ın kıldırdığı Tesbih namazın ardından salavat ve dualarla Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i ziyaret edebilmek için yoğunluk oluşturdu.

Sırayla Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden vatandaşlar salavat getirip dua etti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...