Adana’da Teravih Namazına Katılan çocuklar Hediyelerle Seviniyor

Adana'da Teravih Namazına Katılan çocuklar Hediyelerle Seviniyor

teravih namazına katılan çocuklar hediyelerle seviniyor

05 Nisan 2023 - 10:10

ADANA'da on bir ayın sultanı Ramazan'da Seyhan Müftülüğüne bağlı Ünlüağaç Camii’nde iftar ve teravih namazına katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Teravih namazı öncesi gençler ve çocuklarla buluşan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı 'nın elinden hediyeleri alan çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

Camilerin çocuk ve gençlerle çok daha güzel olduğunu ifade eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, “Peygamber Efendimizin müjdelediği gibi zaten bizlere de düşen din görevlilerimize gönüllülerimize ama hepsinden öte, anne babalara, bu çocuklarımıza iftarın neşesini, sahurun sevincini Ramazan'ın güzelliklerini bu yaşlarda yaşatmak. Bizlerin de asli vazifelerimizden birisi de budur” dedi.

Müftü Taşcı, Bugün burada güzel bir iftar sevinci yaşamasına vesile olan .Nurullah hocamıza kardeşi

bizim din gönüllümüz Emrullah hocamıza, Mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri böyle güzelliklerden Mahrum eylemesin. Çocuk sesi ve neşesinin camilerimizden hiç eksilmemesini temenni ediyoruz…" diye konuştu

Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman da çocukların daha fazla camilere gelmelerini sağlamak amacıyla projeyi başlattıklarını ifade ederek, “Ramazanın ilk gününden itibaren bütün camilerimize böyle cıvıl cıvıl çocuklarımız geliyor ve birlikte teravih namazını kılıyoruz. Çalışmalarından dolayı cami görevlimiz Nurullah hocaya da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğe 150’ye yakın çocuğun katıldığını ifade eden Yaman, “Gençlerimizle, çocuklarımızla camilerimiz adeta çiçek bahçesine dönüştü. Bu tür faaliyetlerle çocuklarımız Ramazan ayı boyunca mukabeleye, teravihe ve diğer vakitlere geldikleri sürece puanlar topluyor ve içlerinde en fazla katılım sağlayan, camiye gelerek en fazla puanı toplayan çocuklardan birinciye bin lira ikinciye 750 lira üçüncüye de 500 lira vereceğiz. Böylelikle çocuklarımızı camiye, ibadete, oruca, iftara ve sahura alıştırma gibi kazanımlar elde etmeleri sağlanıyor” diye konuştu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...