Agri’da Ağrı’da “evliliğe Ilk Adım Seminerleri”...

Agri'da Ağrı’da “evliliğe Ilk Adım Seminerleri” Tamamlandı

ağrı’da “evliliğe ilk adım seminerleri” tamamlandı

29 Haziran 2021 - 09:15

AĞRI’DA “EVLİLİĞE İLK ADIM SEMİNERLERİ” TAMAMLANDI

Ağrı İl Müftülüğü, “Evliliğe İlk Adım” seminerlerine katılan çiftlere katılım belgelerini verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm Türkiye’de hayata geçirdiği “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezince çevrimiçi olarak düzenlenen “Evliliğe İlk Adım Projesi” eğitim seminerlerinin sona ermesiyle katılan ailelere katılım Belgeleri verildi.

Ailelere ömür boyu mutluluklar temenni ederek Katılım Belgelerini takdim eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Sağlam temellerle kurulan aile, mevcut toplumun ve gelecek nesillerin sağlıklı ve güçlü olmasının ilk şartıdır. Günümüzde ailelerimiz hoşgörüyle karşılanabilecek küçük hataları affedilemeyecek büyük yanlışlara dönüştürüyor ve bu da maalesef yıkımı beraberinde getiriyor. Yine aile bireyleriyle doğru iletişim kurulamaması zamanla aile yapısında çözülmelere yol açabiliyor.” dedi. 

Aile bilincine ihtiyacın önemini vurgulan Topçu, “Başkanlığımız, Kur'an ve Sünnet çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda çalışmalar sürdürüyor. Yürütülen bu çalışmalar arasında ‘Evliliğe İlk Adım’ programı da büyük ve kapsamlı aile eğitimidir. Bu program kapsamında kurumumuz çiftleri temelden bilinçlendirerek, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan bireylerden oluşmuş sağlıklı bir aile yapısının oluşturulmasını ve korunmasını amaçlıyor.” diye konuştu.

ADRM Koordinatörü ve İl Vaizi Nuri Arslan tarafından verilen eğitim semineri şu konularda gerçekleşti: 1. Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik, 2. Nikâh ve Sorumlulukları 3. Ailemin İletişim Dili,4. Ailede İffet ve Mahremiyet, 5. Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun, 6. Çocukla Şenlenen Yuvalar, 7. Evlilikle Büyüyen Ailem, 8. Evlilikte Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlâkı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.