Agri Müftülüğü Il Irşad Toplantısı Yapıldı

il irşad toplantısı yapıldı

20 Eylül 2018 - 16:23

20.09.2018 İL İRŞAD TOPLANTISI YAPILDI

Ağrı İl ve İlçelerinde görev yapan vaizlerin katıldığı İl İrşad toplantısı yapıldı. İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU başkanlığında ve İl Müftü yardımcısı Murat SARI ile Şube müdürü Kaya Duran ARSLAN’ın da katıldığı toplantı müftülük toplantı salonunda gerçekleşti.

Önceki üç aylık dönemlerin vaaz ve irşad programlarının değerlendirilmesi yapıldı, bu konuda vaizlerin görüşleri alındı, 4. Dönem (Ekim, Kasım ve Aralık) vaaz konuları belirlendi, 6 aylık Özel İrşad hakkında değerlendirmeler ve yapılması gerekenler üzerinde fikir jimnastiği yapıldı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU Din Hizmetlerinde esas olanın irşad olduğuna temas ederek şunları ifade etti: “Gösterdiğiniz yoğun çabalardan dolayı sizlere müteşekkirim. Din hizmetlerinin asli unsurunu yerine getirdiğiniz için yükünüz oldukça ağırdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve bu kurumun mensupları olarak bizlerin görevi “halkı din konusunda aydınlatmaktır.”  Din, tebliğ ve irşattır. Ancak bu irşad ve tebliğin ana unsuru da samimiyettir. Sözü ile özü bir olan samimi hatiplerin toplum üzerindeki etkisi daha fazladır. Toplumun kanayan yaralarını ( tefecilik, terör, karaborsacılık, faiz vs.) İslam’ın, Kur’an’ın ve sahih sünnetin süzgecinden geçirerek kürsülerde, toplantı yerlerinde, uygun alanlarda dile getirmemiz lazımdır. Çocuklarımızı, gençliğimizi zararlı akım ve alışkanlıklara karşı uyanık olmaya çağırmamız gerekmektedir.”

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.