Antalya’da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Programı

Antalya'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Programı

antalya'da "8 mart dünya kadınlar günü" programı

08 Mart 2023 - 09:25

Antalya'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Programı

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Muratpaşa İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda kadınlara yönelik "Afet DurumundaKadınlar" temalı konferans düzenlendi.

Program Muratpaşa Camii İmam Hatibi Mesut Çetmi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış ve selamlama konuşması yapan İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, programa katılan ve tüm dünya kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü" kutladı.

Ardında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, "Afet Durumunda Kadınlar" konulu konferansı gerçekleştirdi.

Konferans'ta kadınların hayattaki konumuna değinen Konarılı, "Milletçe Kahramanmaraş merkezli büyük bir felaket yaşadık. Ve bu felakette binlerce canımızı yitirdik.Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yandı. Allah’a hamdolsun ki dün olduğu gibi bugün de toplumun her kesimi ile, her bir ferdi ile el birliğiyle yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız geçmişte olduğu gibi bugün de gerek deprem bölgesinde gerekse depremzede vatandaşlarımızın misafir edildiği sosyal tesislerde her türlü hizmette aktif olarak görev aldılar. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Gönüllüleri de ülkemizin yaşadığı bu büyük deprem felaketinde ilk günlerden bu zamana kadar hem deprem bölgesinde hem de diğer illerde misafir edilen depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için canla başla çalıştılar, çalışmaya devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Konferans, Başkanlık Müşaviri Konarılı'ya çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Konferansa, Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz, Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel, Kepez İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da