Antalya’da Iki Kardeş Birikimlerini Depremzedeler Için...

Antalya'da Iki Kardeş Birikimlerini Depremzedeler Için Bağışladı

iki kardeş birikimlerini depremzedeler için bağışladı

18 Şubat 2023 - 09:25

İki kardeş birikimlerini depremzedeler için bağışladı

Ayşe Kömür ve Esma Demir isimli iki kardeş, birikimlerini depremzedelere ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) bağışladı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Ayşe Kömür, merhum eşinin yıldönümünde yapacak olduğu dua programı için biriktirdiği 35 bin lirayı, 68 yaşındaki Esma Demir, ise ölümlük-dirimlik düşüncesiyle biriktirdiği 10 bin lirayı, deprem bölgesinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) bağışladı.

Kömür ve Demir kardeşler, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla ellerinde bulunan 45 bin lirayı TDV Antalya Şube Başkanı ve İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'ya makbuz karşılığında teslim etti.

Hayırsever Ayşe Kömür, yıllardır eşinin yıl dönümünde dua yaptırdığını ifade ederek " Bu yıl içinde dua yaptırmak için paramı biriktirdim. Ülkemizde meydana gelen deprem dolayısıyla binlerce kardeşimiz zor durumdalar. Onların durumunu televizyonlardan görüyoruz. Bu durumlar beni ve kardeşimi çok üzüyor. Bu nedenle kardeşim ve ben birikimlerimizi deprem bölgesinde kullanılmak üzere bağışlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Müftü Yalçınkaya ise Kömür ve Demir kardeşlerin bağışlarını kabul ederek, “İki kadirşinas teyzemizin ülkemizin içinde bulunduğu afet durumuna sessiz kalmayarak örneklik teşkil edecek bir şekilde birikimlerini depremzedelere bağışlamaları beni çok duygulandırdı. Rabbim sayılarını arttırsın. Kendilerini tebrik ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Mevlam devletimize ve aziz milletimize bir daha böyle acılar göstermesin." şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı