Antalya’da Müftü Yalçınkaya, “veda, Aile Ve Medeniyet”...

Antalya'da Müftü Yalçınkaya, “veda, Aile Ve Medeniyet” Konulu Panel Programına Katıldı.

müftü yalçınkaya, “veda, aile ve medeniyet” konulu panel programına katıldı.

19 Kasım 2021 - 09:25

Müftü YALÇINKAYA, “Veda, Aile ve Medeniyet” Konulu Panel Programına Katıldı.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü tarafından personele yönelik “Veda, Aile ve Medeniyet” konulu panel düzenlendi.

Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen panele İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE, Uşak İl Müftüsü Kazım GÜZEL, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan BURHAN, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa ÖZDEMİR, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, daire personeli, İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Kur’an-ı Tilaveti ile başlayan panelin açış konuşmasını, programın ev sahipliğini yapan Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman MUSARA, yaptı. Ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, 2018 yılında itibaren ilçede görev yaptığını ve tayininin Konya Müftülüğüne İl Müftü Yardımcısı olarak naklen tayininin çıktığını ifade ederek helallik istedi.

Programda müftülük personeli tarafından hazırlanan İlçe Müftüsü UYSAL’ın görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin görsellerinden oluşan slayt gösterisi duygu dolu anlar yaşattı.

Moderatörlüğünü Konya İl Müftüsü ÖGE’nin üstlendiği panelde personele seslenen İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, kurumun misyonunun “İslam dininin inanç, ibadet ve ahlâk esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” olduğunu vurguladı.

Konuşmasına devam eden Müftü YALÇINKAYA, kurum vizyonunun ise İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olduğunu ifade etti.

Bir toplumu millet yapan, ayakta tutan ve geleceğe taşıyan unsurlar, o toplumun müşterek değerleri olduğunu vurgulayan YALÇINKAYA, Bu değerlerin başında inanç, dil, kültür ve tarih gibi değerlerin geldiğini kaydetti.

 İl Müftüsü YALÇINKAYA konuşmasının devamında “Tarihi gerçekler bize açıkça gösteriyor ki, inancını kaybedenler varlığını da kaybediyor. Dilini kaybedenler mefkûresini de kaybediyor. Kültüründen uzaklaşanlar kimliğine de yabancılaşıyor; tarihini unutanlar, coğrafyasından da uzaklaşıyor. Bunun için öncelikle, ortak değerlerimizin korunması, yaşatılması ve nesillerimize en güzel şekilde aktarılması için azami gayret göstermeliyiz. İnancımızın istismar edilmesini engellemek ve özellikle din üzerinden terör ve anarşi oluşturulmasının önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapılmamız gerekmektedir.” dedi.

Aile olmanın öneminden bahseden YALÇINKAYA, Diyanet İşleri Başkanlığın kurumunun tüm çalışanlarıyla aile olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, kurulduğu günden beri ülkemizde, 1971 yılından itibaren de farklı ülkelerde yaşayan soydaş ve dindaşlarımıza yönelik hizmetlerini aralıksız sürdürmektedir. Başta ülkemiz olmak üzere tüm medeniyet coğrafyamızda ilim, fikir ve hizmet müesseseleri üreterek insanlığın dini, ahlaki, maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap vermek için büyük bir özveriyle çalışmaktadır.” Dedi.

Konuşmasının sonunda Konya İl Müftü Yardımcılığına naklen tayini çıkan İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL’a ilçede yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür eden YALÇINKAYA, yeni görevinde başarılar diledi.

Program, yapılan plaket takdimlerinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı