Balikesir’da Ilçe Müftüleri Aralık Ayı Istişare Toplantısı...

Balikesir'da Ilçe Müftüleri Aralık Ayı Istişare Toplantısı Yapıldı

ilçe müftüleri aralık ayı istişare toplantısı yapıldı

24 Aralık 2021 - 09:40

İLÇE MÜFTÜLERİ ARALIK AYI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Balıkesir İl Müftülüğü Aralık ayı toplantısı sayın Valimiz Hasan ŞILDAK'ın başkanlığında, 20 İlçe Müftüsünün katılımıyla Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Hasan ŞILDAK'ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan DEMİRÖZ, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan BİLGİN, Karesi Kaymakamı Metin ARSLANBAŞ, İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet MEYDAN ile İlçe Müftüleri katıldı.

Vali Hasan ŞILDAK, Pandemiyle mücadelede din görevlilerinin önemli katkılar sağladığını belirterek, “Başta Vefa Destek Grupları olmak üzere ve camilerimizdeki tedbirlerin uygulanmasının takibi gibi pek çok konuda din görevlerimizden pandemi sürecinde istifade ettik. Sizlerin nezdinde her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camilerimiz kuralların sıkı şekilde uygulandığı, dikkat edildiği yerlerdi. Hastalık konusunda kimse buralarda zarar görmedi dedi.

Din görevlilerinin sosyolojik açıdan önemli bir pozisyonda olduğunu söyleyen Vali ŞILDAK, “Günümüz şartlarında din görevlilerimiz toplumun hemen hemen her kesiminde kabul gören, ağzından çıkacağı söz önemsenen bir kesimdir. Dinle alakalı konularda bir görüş getiren, noktayı koyabilen bir kişiyi ifade eder. Sosyolojik açıdan pozisyonunuz, statünüz, konumunuz çok önemlidir. Topluma nüfuz edebilen, sözü geçilebilen, dikkate alınan bir yerdesiniz.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sürekli kendini yenileyen bir kurum olduğunu söyleyen Vali ŞILDAK bu gelişimin taşrada en ücradaki camiye bile yansıtılması gerektiğini söyledi.

Toplantının devamında katılımcılara söz veren Vali ŞILDAK, yürütülen ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Toplantı sonunda Vali Hasan ŞILDAK ve İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ toplantıya katılan ilçe müftülerine teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...