Bolu’da Kadir Gecesi Yıldırım Beyazıt Camiinde Coşkuyla...

Bolu'da Kadir Gecesi Yıldırım Beyazıt Camiinde Coşkuyla Kutlandı.

kadir gecesi yıldırım beyazıt camiinde coşkuyla kutlandı.

28 Nisan 2022 - 11:05

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle, 27.04.2022 tarihinde Yıldırım Beyazıt Camiinde İl Müftülüğümüz tarafından bir program gerçekleştirildi.

Akşam namazından sonra Yıldırım Beyazıt Camii görevlilerinin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerimin ardından yatsı ezanına kadar İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Kadir Gecesi’nin Fazileti, bu gecede neler yapılması ve nasıl ibadet edilmesi hakkında cemaati bilgilendirdi.

Sayın Tahiroğlu: “Kıymetli Müslümanlar! Allaha şükürler olsun bu yılda Ramazan ayına ulaştık. Sağlıklı bir şekilde Kadir Gecesine kavuştuk.

Bu gece müstesna bir gece. Bu gece Kur’an’ın yeryüzüne inmeye başladığı bir gecedir. Bizler bu geceyi ibadetle ve şu ana gelinceye kadar geçmiş günlerimizin muhasebesini yapmamız gerekir. Bu gece bol bol Kur’an okuyarak, kaza namazları kılarak ve Rabbimize günahlardan kurtulmamız için dua ederek değerlendirmemiz gerekir.

Yapmış olduğumuz ibadetlerimizi, namaz, oruç, zekat fitre gibi, aynı zamanda okumuş olduğunuz Hatimleri Rabbim kabul eylesin. Yüce Allah bizleri ve tüm insanlığı sağlık ve sıhhat içerisinde sevdiklerinizle beraber bayrama ulaşmayı nasip eylesin” dedi. 

Bolu halkının çok yoğun ilgi gösterdiği programda, İl Müftümüz vaazının sonunda, Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı. Yatsı ve teravih namazının kılınmasından ardından program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...