Bolu’da Lise öğrencileri Arasında Ezbere şiir Okuma...

Bolu'da Lise öğrencileri Arasında Ezbere şiir Okuma Yarışması Yapıldı

lise öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışması yapıldı

21 Mart 2019 - 11:06

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile “12 Mart İstiklal Marşının Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle Bolu İl Müftülüğü tarafından 15 Mart 2019 Cuma günü Lise öğrencileri arasında Diyanet Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi. Bolu’daki 7 farklı okuldan 16 öğrencinin müracaat ettiği yarışmada Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ümmü Rukiye Keskin birinci oldu. Yarışma sonunda İl Müftüsü Orhan Genç: “Kıymetli öğrencilerimiz bizim gönlümüzde hepiniz birincisiniz. Cesaret gösterdiniz buraya geldiniz ve bu şiiri ezbere okudunuz. Sizlere hayatınızda ve derslerinizde sonsuz başarılar dilerim. Öğretmen ve velilerinizi de tebrik ederim.” diyerek duygularını dile getirdi. Daha sonra 1. ye çeyrek altın ve Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından kitap seti, diğer dereceye giren öğrencilere de komisyon üyeleri tarafından bir miktar para ve kitap seti hediye edildi. 22 Mart 2019 Cuma günü ise “Çanakkale Ruhu” temasıyla “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. Yıldönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma İl birinciliği yarışması yapılacaktır.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri