Bolu’da Yaz Kur’an Kursları Heyecanla Devam Ediyor.

Bolu'da Yaz Kur'an Kursları Heyecanla Devam Ediyor.

yaz kur'an kursları heyecanla devam ediyor.

20 Temmuz 2022 - 11:05

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz döneminde başlattığı kurslar devam ediyor. Yüzlerce çocuk Kur'an'ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek için bayramdan sonrada Bolu’nun camilerini ve Kur’an Kursları’nı doldurdu.

Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaygın din eğitimi programları kapsamında Bolu’da bu yıl "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" sloganı ile düzenlenen Yaz Kur'an Kursları camilerin yanı sıra Bolu Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Kur’an Kursu ve Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda da devam ediyor.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Yaz Kur’an Kursları’nın bayram tatili sonrasında eğitime devam ederken Merkez Yatılı Kur’an Kursu ve Sandallar Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Sayın Tahiroğlu, her iki kursta yatılı olarak devam edecek öğrenciler ve aileleri ile bir tanışma programında bir araya geldi. Müftü Tahiroğlu kurslarda yapılan programlarda bir konuşma yaptı: “Sevgili çocuklar, camilerimiz ve kurslarımız sizlerle çiçek açtı. Hepiniz bizim için nadide birer çiçeksiniz. Geldiğiniz için teşekkür ederim, Anne babalarınızı da sizleri gönderdiği için çok teşekkür ederim.

Sizler kurslarımızda Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatı yani Siyer gibi dersleri göreceksiniz. Aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlikler ile vaktinizi daha güzel değerlendireceksiniz. Ayrıca alanında deneyimli görevlilerimiz tarafından çeşitli sosyal etkinlikler ile birbirinizle kaynaşarak yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuracaksınız. Kısacası burada eğlenerek öğrenme fırsatınız olacak inşallah.

Kıymetli anne babalar, bizim amacımız burada vereceğimiz eğitimle, çocuklarınızı ömür boyu hayırlı bir evlat, dinine, vatanına, milletine hayırlı ve ahlaklı birey olmaları için gayret sarf edeceğiz. Bu vesile ile yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” dedi.

Öğrenci velileri müftülüğe bağlı kurslara çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderdiklerini ve gözlerinin arkada kalmayacağını ifade ederek, böyle temiz bir ortamda ve deneyimli hocalardan ders alacakları için memnun olduklarını ifade ettiler.

Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ve öğrencilerin anne babalarının ve yakınlarının katıldığı tanışma programlarının sonunda öğrencilere ve tüm katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı