Bolu Il Müftülüğü’nden Ramazan Sonrasında Deprem Bölgesine...

Bolu Il Müftülüğü’nden Ramazan Sonrasında Deprem Bölgesine Yeni Ekip Yola çıktı

bolu il müftülüğü’nden ramazan sonrasında deprem bölgesine yeni ekip yola çıktı

26 Nisan 2023 - 11:05

11 İli etkileyen iki büyük depremin ardından bölgede depremzede vatandaşların yaraları Ramazan Ayı sonrasında da sarılmaya devam ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla depremden birinci derecede etkilenen illerde din hizmetlerinde bir aksaklık yaşanmaması ve oradaki çalışmalara destek olmak için, İl ve İlçe Müftülüklerindeki gönüllü ekipler bölgeye gönderilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda deprem bölgesinde yürütülen faaliyetlere katkı sağlamak üzere, Bolu İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan, Vaiz, İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan 9 kişilik ekip 24.04.2023 tarihinde deprem bölgesine uğurlandı.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konu ile ilgili bir açıklama yaptı: “Depremin olduğu ilk günden itibaren Başkanlığımızın koordinesi ile Bolu İl Müftülüğü’nden bir çok ekibimiz deprem bölgesine gitti. Oralarda kendilerine verilen görevleri tamamlayarak geriye döndüler. Bu gün de yeni bir ekip uğurladık. Bu gün yola çıkan ekibimizdeki gönüllü arkadaşlarımız, Kahramanmaraş Afşin İlçesinde görev yapacaklar. Orada Vaaz, İrşad, manevi rehberlik yaparak depremzede vatandaşlara manevi destek olmaya çalışacaklar.

Ayrıca gönüllü arkadaşlarımız şehir merkezinde ve köylerdeki çadır ve konteynerlerdeki depremzede vatandaşları ziyaret edecekler. Ramazan ayından sonrada oradaki vatandaşlarımızın gönüllerine dokunarak yalnız olmadıklarını hissettirerek sıcak bir ortam oluşturmaya devam edecekler.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret