Denizli’de Il Müftülüğü Engelli Vatandaşlar Ve Aileleriyle...

Denizli'de Il Müftülüğü Engelli Vatandaşlar Ve Aileleriyle Bir Araya Geldi

il müftülüğü engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi

08 Aralık 2022 - 12:05

Denizli İl Müftülüğü tarafından organize edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle engelli vatandaşlar ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi. 

Polisevinde gerçekleşen kahvaltıya Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İsmail Balaban, İl Müftü Yardımcıları Semih Keskin, Hamide Belgrat, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Şube Müdürleri, Şefler, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Muhammed Sıddık Kodak, Hacer Yenidede, ilçe engelli koordinatörleri, ilimizde engellilere yönelik faaliyet gösteren dernek başkanları, engelliler ve aileleri katıldı.

Program 14 ayda dinleyerek hafız olan görme engelli Din Görevlisi Emre Akşit’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli İl Müftülüğü olarak engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyledi. 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle engelli vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya gelerek yapılan çalışmaları istişare etme fırsatı bulduğunu belirten Müftü Aşık, “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ile Valimiz Ali Fuat Atik'in sizlere selamları ile sözlerime başlamak istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi çok önemsiyoruz. İl Müftülüğü olarak önceki dönemlerde yaptığımız programlarda buluştuğumuz gibi yeniden bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük onurdur. Şehrimizin en merkezi konumunda olan Allı Camii müştemilatında; görme, işitme, bedensel ve zihinsel engellilere yönelik açtığımız 'Engelsiz Merkezimizde' gerçekleştirilen faaliyetler haftanın her günü aralıksız devam ediyor. Merkezimizde engelli vatandaşlarımızın katılımlarıyla özel oluşturulan sınıflarımızda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmenizden dolayı çok mutluyuz, bu hususta hepinize çok teşekkür ediyor, bizleri bu çalışmalara vesile kılan Cenab-ı Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Ayrıca, her hafta işitme engellilere yönelik 'Cuma Hutbe'mizin çevirisi Servergazi Erenler Camii'nde devam etmektedir. İl Müftülüğümüzün engelli koordinatörlüğü sosyal medya hesapları üzerinden engelli vatandaşlarımıza yönelik özel programlarımız aralıksız devam etmektedir. 'Cami-Engelli Buluşmaları' programlarımız devam etmektedir. Çeşitli zaman dilimlerinde engelli vatandaşlarımıza yönelik ziyaretlerimiz devam etmektedir. Bu vesileyle bugünde önceki etkinliklerimizde olduğu gibi sizlerle kahvaltı programımızda yine bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ederim. dedi. 

Konuşma sonrasında İl Müftülüğünün hazırladığı ve İl Müftüsü Mehmet Aşık ile il müftü yardımcıları, merkez ilçe müftülerinin de yer aldığı “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla işaret dili ile farkındalık videosu izlettirildi. 

Engelliler ve engelli dernek temsilcileri,  Denizli İl Müftülüğünün etkinliğinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Müftü Aşık’a kendilerine gösterdiği ilgi için teşekkür ettiler.

Program  Denizli Merkezefendi Mustafa Yaşariye Dede Kuran Kursunda hafızlığını tamamlayan Saliha Zeynep Kocakulak'ın yaptığı dua akabinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.